Kategoriler
Gündem

Gayrimenkul sektörünün önde gelen ismine veda

Gayrimenkul sektörünün acı kaybı! Emlak Konut GYO bünyesinde yıllarca hizmet veren sektörün öncü isimlerinden biri olan Ali Seydi Karaoğlu’nun vefat ettiği doğrulandı. 2002 yılında başlayan toplu konut hamlesine büyük katkılarda bulunmuş ve ülkemizin sektör içinde en deneyimli ismi haline gelmiş, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Eski Üyesi Karaoğlu’nun vefatı sektör içerisinde büyük yankı buldu.

Gayrimenkul sektörünün önde gelen ismiydi

Ali Seydi Karaoğlu, çalışma hayatına Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü’nde başlamış ve daha sonra çalışma azmi ile TOKİ İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığını üstlenmiştir. Burada yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz edilen Karaoğlu’nun, zaman içerisinde hizmet hayatına Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı görülüyor. Son olarak OYAK Gayrimenkul Koordinatörlüğünü başarıyla yönettiği hizmet hayatında sektörün aranan ilk isimlerinden biri haline geldi.

Kamu hizmeti süresince ülkemizde en planlı yerleşkelerden biri olan toplu konut alanlarından; Ankara Eryaman ve İstanbul Toplu Konut alanlarının arsa üretiminde yer almıştır. Aynı zamanda hizmet hayatında kamulaştırma projelerinde görev yapmaya başlayan Karaoğlu, daha sonra görev yerini değiştirerek; İstanbul Kayaşehir Toplu Konut Projesi’nin geliştirilmesinde ve yürütülmesinde büyük katkıları bulundu. Başta İstanbul olmak üzere tüm hizmet hayatında neredeyse Türkiye geneline dokunan isimlerden biri olan Ali Seydi Karaoğlu, pek çok ilde başlıca kentsel dönüşüm projelerini yürütmüştür.

Kanal İstanbul projesinde büyük izler bıraktı

Son zamanlarda Kanal İstanbul projesinin kamulaştırma ve rezerv alanlarında çalışmalar yürüttüğü bilinen Karaoğlu’nun; İstanbul’da Çamlıca Camii’nin planlamasında yer aldığı da bilinmekte. Proje kapsamında imara uygulama çalışmalarını son derece titizlikle yürüten sektör öncüsü, tüm görev hayatı boyunca neredeyse kamuda önemli atılımlar yapmıştır. Ekonomide istihdamı sağlayan isimlerden önde gelen kişi olmayı başaran Karaoğlu, kamuda büyük çaplı kazanımlara yol açtı. Ayrıca kamu kurumları ile yapılan protokolleri yürüten ünlü isim, kamu kurumlarının ihtiyaçları doğrultusunda kurumsal binaların yapımında finansmanına katkı sağlamıştır.

2009-2015 yılları arasında Emlak Konut GYO altında sıkça rol alan Karaoğlu’nun arsa geliştirme sürecinde büyük görevleri başarıyla tamamladığı görülüyor. 2015 yılından sonra kamudan emekli olan isim, OYAK Gayrimenkul Geliştirme Koordinatörlüğü’nde grubun sahip olduğu tüm gayrimenkulleri yürütmekte de başarısını rahatlıkla yansıtmıştır. Hizmet hayatının yanı sıra kişisel hayatında Ali Seydi Karaoğlu’nun evli ve 2 çocuk babası olduğu bilinmektedir. Gayrimenkul sektörünün unutulmayacak yüzü haline gelen Ali Seydi Karaoğlu için geçtiğimiz 16 Haziran Salı günü cenaze töreni gerçekleştirilmiştir.