Kategoriler
Gündem

Gayrimenkul şirketi sanal evrende ofis açtı!

Dünyanın gündemindeki yeni gerçeklik olarak dikkat çeken Metaverse, markaların radarına girmiştir. Eğlenceden çalışma hayatına, sosyal etkinliklerden alışverişe birçok gerçek hayat deneyiminin dijital benzerinin yaratıldığı sanal evrende RE/MAX Türkiye’de ofis açmıştır. RE/MAX Türkiye, 2 senedir Metaverse evreniyle ilgili kurum çalışanlarına düzenli eğitim düzenlemektedir. Şirket, bugün yaptığı açıklamayla Decentraland sitesinde ofis açtığını duyurmuştur. Ayrıca bu şirket satın aldığı arazide açtığı ofisle, bu alanda Türkiye’de pratiğe dökülmüş ilk somut proje olarak öne çıkmaktadır.

Decentraland, Ethereum blok zinciri tarafından desteklenen merkeziyetsiz bir sanal gerçeklik platformudur. Bu platform mevcut Metaverse projeleri arasında dünyada ilk sırada yer almaktadır. Ayda 6 milyon kişinin ziyaret ettiği Metaverse evrenine yatırım yapanlar arasında Adidas gibi büyük şirketler bulunmaktadır. Decentraland sitesi arsaları dünyanın en popüler NFT pazaryeri Opensea’de en çok tercih edilen ürünler arasındadır. Decentraland sitesi arsalarında bugüne kadarki en yüksek satış 2,4 milyon dolar olarak sonuçlanmıştır. Bu durumda en düşük arsa fiyatının 15.000 dolardan başladığı proje, Metaverse denildiğinde ilk akla gelen evren olma özelliğini korumaktadır.

“Türkiye’nin ilk Metaverse hackathon’una katılacağız”

RE/MAX Türkiye Pazarlama Direktörü Kerem Çiçek, konuyla ilgili açıklama yapmıştır. Çiçek, “2 senedir Metaverse evreninde gayrimenkul dikeyinde neler yapabileceğimiz konusunda kendimizi eğitiyoruz. Ayrıca bu portallarda alım satımları test ediyoruz. Şimdi biraz daha ileri gidip dünyanın en bilinen Metaverse evreni Decentraland platformunda çok şık bir ofis oluşturduk. Türkiye’deki 5.000 RE/MAX çalışanı, Metaverse evrenindeki ofisimizde vakit geçirebilecekler. Ayrıca müşterileri ile beraber sanal ofisimizi deneyimleyebilecekler. Toplantılarımızı da artık yavaş yavaş metaverse ofisimize taşıyacağız. Ayrıca metaverse ve NFT hakkında eğitimler vereceğiz. Mart ayında düzenlenecek Türkiye’nin ilk metaverse hackathon’unda, hem konuşmacı hem jüri üyesi olarak yer alacağız. Bu alandaki bilgi ve deneyimlerimizi anlatacağız.” şeklinde belirtmiştir.

“Türkiye’deki 25. yılımızda odağımız, Metaverse’te fark yaratmak”

RE/MAX Türkiye Bölge Müdürü Murat Goldştayn da konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Murat Goldştayn; “Dünyada 50, Türkiye’de 25 yıllık deneyime sahip RE/MAX’ın adı, gayrimenkul sektöründe her zaman yeniliklerle beraber anılmaktadır. Teknolojiye uyum ve inovasyon, markamızın daima öncelik listesinde yer almaktadır. Sırada geleceğe yatırım yapıp gayrimenkul sektörüyle çok fazla benzerlik gösteren yeni dünyada yerimizi almayı hedefliyoruz. Kısa sürede gayrimenkul danışmanlarımızın sahip olduğu metaverse arsalarını sergileyebilecekleri bir alanı internet sitemizde açacağız. Bu proje bizim için sadece bir başlangıç. 25. yılda odağımız bu yeni evrende fark yaratan, değer üreten işlere imza atmaktır. Ülkemizden çıkan, çıkacak her girişimi de, bilgi birikimimizle destekleyeceğiz.” şeklinde konuşmuştur.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…