Kategoriler
Kentsel Dönüşüm

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya 1. Etap ve Sarıgöl 12B Kentsel Dönüşüm projesinde hak sahipleri dairelerine kavuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’ndeki 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ile Sarıgöl 12B Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleri dairelerine kavuşmuştur. Bakan Kurum, hak sahipleriyle katıldığı iftar programında akşam ezanı öncesi vatandaşlara hitap etti. Ayrıca Kurum, bugün Malatya’nın Pütürge İlçesi’nde yaşanan 5,2 şiddetindeki depremde hiçbir can kaybının yaşanmadığını bildirmiştir.

Bakan Kurum, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunmuştur. Ayrıca Kurum; “İşte bu depremlerde kayıplar vermemek için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012’de başlattığı ve Türkiye’nin en büyük şehircilik hareketi olan Kentsel Dönüşüm seferberliğiyle 81 şehrin hepsinde afet riski taşıyan bütün binaları yeniliyoruz. Bugüne kadar 3 milyon konutumuzu dönüştürdük. Bu sayede 12 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliğini güvence altına aldık.” şeklinde konuşmuştur.

Murat Kurum; “Sahada 140.000 Konutumuzun İnşasını Hızlı Biçimde Sürdürüyoruz”

Bakan Kurum, Türkiye’nin dört bir yanındaki şantiyelerde 120 milyar TL yatırım bedeliyle, 350.000 kentsel dönüşüm ve sosyal konut inşa çalışmalarının devam ettiğini belirtmiştir. Ayrıca Kurum; “2035 yılına vardığımızda inşallah Türkiye’nin deprem riski bulunan yerlerinde kentsel dönüşüm yapılmamış hiçbir bina kalmayacak. İstanbul’un her bölgesinde kentsel dönüşüm diyerek, 39 ilçenin hepsinde on binlerce konutu dönüştürdük. Şu anda sahada 140.000 adet konutun inşasını hızlı biçimde sürdürüyoruz. Zira bizim artık kentsel dönüşümde hem İstanbul’da hem bütün illerde bir saniye dahi kaybetmeye hiçbir şekilde tahammülümüz yok.” dedi.

Kurum, Gaziosmanpaşa’da yaptıkları yeni dönüşüm projelerini, Sultangazi, Esenler, Bayrampaşa ve Eyüpsultan’daki çalışmalarla birleştirerek, İstanbul Avrupa Yakası’nda adeta kentsel dönüşüm ağı ördüklerini ifade etmiştir. Ayrıca Kurum, bu kapsamda Gaziosmanpaşa Yıldıztabya, Bağlarbaşı, Sarıgöl, Yenimahalle ve Pazariçi ile birlikte toplam 6 proje alanında ilk 1000 konutu 2021 yılında teslim ettiklerini kaydetmiştir.

“2023’e Kadar 6.500 Yeni Konut ve İş Yeri Teslim Edeceğiz”

Bakan Murat Kurum, kalan konutların etaplar halinde tamamlanacağını bildirmiştir. Ayrıca Kurum; “2023’e kadar 6.500 yeni konut ve iş yerini sizlere teslim edeceğiz. Yeşil ağımıza gelince; bakın biz, Esenler’de 15 Temmuz Millet Bahçesi, Sultangazi’de Sultangazi Millet Bahçesi, Gaziosmanpaşa’mızda da 1 millet bahçemizin açılışını yapmıştık. Bu 3 millet bahçemiz, Alibeyköy Barajı’ndan başlayan gençlik parkları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları ile Haliç’e ve Tarihi Yarımada’ya kadar uzanan yeşil bir ağı oluşturmaktadır. Bu yeşil ağı gün geçtikçe daha da genişletiyoruz. İstanbullu vatandaşlara nefes aldıran, kentin karmaşasından uzak, yeni sosyal yaşam alanları üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Kurum, İstanbul’un marka değerine değer katacak yatırımlar ile projelere süratle devam ettiklerini kaydetmiştir. Ayrıca Kurum; “Bu konuda kaybedecek bir günümüz bile yok. Her zaman İstanbul, Gaziosmanpaşa için çalıştık, çalışmaları da sürdürüyoruz. Bizim için esas olan ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmaktır. Üstelik gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye’yi emanet etmektir. Bunun ardından ‘Halka hizmet, Hakka hizmettir’ anlayışıyla bütün şehirleri, İstanbul’u, Gaziosmanpaşa’yı sahip olduğu doğası, tarihi, kültürel dokusuyla geleceğe daha güçlü hazırlamayı hedefliyoruz. Bunun için kar kış, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…