Kategoriler
Gündem

Üretim Sürecine Katılım Programı başvuru şartları

Üretim Sürecine Katılım Programı devletin gençlere sağladığı bir istahdam programıdır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan destek paketi gençlerin yüzünü güldürecek. 18-34 yaş arası gençleri kapsayan programın detayları haberin devamında yer almaktadır.

Gençlere devlet desteği

Maddi olarak zor dönemlerden geçilirken vatandaşın biraz olsun rahatlaması için devletten destek paketleri gelmeye devam ediyor. Son dönemlerde sayısı artan destek paketlerinden bir tanesi de Üretim Sürecine Katılım Programı olmaktadır. Şartları karşılayan gençlere aylık olarak 7 bin 603 TL ile 8 bin 294 TL arasında değişen ödeme yapılması planlanmaktadır. İŞ-KUR’a kayıtlı çok sayıda genci ilgilendiren programda ödemeler gençlerin eğitim durumlarına göre belirlenmektedir.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada program kapsamında ödeme yapılacak sektörler de bulunmaktadır. Açıklamaya göre tekstil, makine, mobilya, gıda ve kimya sektörleri için ödeme yapılmaktadır. Destekten yararlanmak isteyen işverenlerde bu 5 hizmet sektörü şartı aranacak. Hem işveren hem iş arayanlar programa İŞ-KUR üzerinden başvuru yapmaktadır. Uygun görülen işverenlere 3 ay süre ile prim, vergi ve ücret ödemesi yapılması planlanmaktadır.

Üretim Sürecine Katılım Programı başvuru şartları

Programdan için gençlerde bazı şartlar aranmaktadır…

  • En az 18 yaşını doldurmuş olmak
  • 35 yaşından gün almamış olmak
  • İŞ-KUR üzerinde kayıtlı olmak
  • Son 3 ay içinde sigortalı olarak bir yerde çalışmamak
  • Söz konusu işyerinde işverenin birinci derece akrabası ya da eşi olmamak
  • Geçmiş dönemde düzenlenen kurs ya da programlarda herhangi bir yaptırıma uğramamış olmak
  • Programa başlanan sürede okul okumamak. Okul olarak açık öğretim kurumları sayılmamaktadır.

Bu destek paketi hem işsiz gençler hem de işverenler için destek sağlamaktadır. Programa başvurmak için gerekli şartları taşıyanlar internet üzerinden başvuru yapmaktadır. İşverenler de gençler gibi internet üzerinden başvuru yapabilmektedir.

Diğer güncel haberler için tıklayınız