Kategoriler
Gündem

Gezgin: Türkiye hakkındaki düşüncelerim değişti

Türkiye’yi ziyaret etmeden önce ülke hakkında olumsuz yorumlar duyan Rusyalı gezgin 32 yaşındaki Ksenia Gordeeva, Türkiye’ye gelmeden önce korktuğunu belirterek “Geldiğimde tecrübelerim çok daha farklı oldu.” dedi.

Erkek arkadaşı Cemal Çolak ile dünyayı gezen Gordeeva, Türkiye’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek Türkiye’de en çok yemekleri sevdiğini anlattı.

Gordeeva, “Türkiye’ye ikinci kez geliyorum. Son geldiğimde 9 ay kalmıştım. Türkiye’ye gelmeden önce insanların bu ülke ile ilgili söyledikleri şeyler kötüydü. O yüzden korkmuştum. Sonra karar verdim ve Türkiye’ye geldim. Geldiğimde tecrübelerim çok daha farklı oldu.

Türkiye’ye geldikten sonra bütün düşüncem değişti. İnsanlarına, doğasına, yemeklerine aşık oldum. Türkiye’ye gelmiş olmaktan oldukça mutluyum. Türkiye’de benim için yemek konusu ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada insanların misafirperverlikleri ve sıcaklığı üçüncü sırada ise doğasını sevdim.” diye konuştu.

İş yerini ve evini bıraktı, gezgin oldu

Grafik tasarımı ve bilişim işiyle uğraşan 39 yaşındaki Cemal Çolak ise iş yerini ve evini bırakıp gezmeye başladı. İşinden fırsat buldukça motosikletiyle Türkiyeyi ve Rusya, İran ve Gürcistan gibi ülkeleri gezen Çolak bir süre sonra Trabzon’daki iş yerini ve evini bırakıp kendini gezmeye verdi.

İHA’nin haberine göre; Çolak, tanıştığı insanlardan ve farklı kültürlerden oldukça etkilendiğini belirtti.

Sosyal medyada “Gezmen Adam” olarak tanındığını söyleyen Cemal Çolak, “Aslında motosikletim ile gezen bir adamım. 2010 yılından itibaren Türkiye genelinde bazı geziler yaptım. Sonrasında Gürcistan, İran ve Rusya’ya gittim.” diyerek yaklaşık 100 bin kilometrelik gezi tecrübesini çalıştığı hâlde yaptığını belirtti.

Belgesel hazırlama hedefleri var

Motosikletini bırakıp otostopla gezmeye başladıklarını belirten Çolak, daha mutlu olduklarını söyledi. Dünyayı gezmeyi hedeflediklerini ancak sponsor aradıklarını söyleyen Gezgin Cemal Çolak, “Genellikle vizesiz rotaları tercih etmeye çalışıyoruz. Daha sonra ekonomik anlamda güçlenirsek dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir ülkeye de gidebiliriz. Bir şekilde yolda çalışarak kendi paramızı kazanarak, sponsorları da biraz daha arttırabilirsek hedefimiz dünyayı gezmek.” diye konuştu.

Kız arkadaşı Ksenia Gordeeva ile yolculuk yapan Cemal Çolak, görüğü kültürleri diğer insanlarla da paylaşmak istediklerini ifade ederek “Fotoğrafçı olduğumuz için sosyal medya üzerinden başka kültürleri yansıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Hikayeleri belgesel haline getirerek insanlara sunma gibi bir hedefimiz var. İnşallah bu yolda güzel çalışmalar yapacağız.” dedi.