Kategoriler
Ekonomi Gündem

Gram altın düşüyor… 28 Ekim altın fiyatları

Yeni haftanın ilk gününde altın fiyatları hangi seviyelerde bulunuyor? Altının gram cinsindeki değerinin dolar kuruna paralel olarak değer kaybettiği belirtiliyor.

Önceki kapanışını yüzde 0,3 oranındaki bir artışla 279,4 lira seviyesinde kapatan gram altın, bugün, saat 12.24 sıralarında 277,5 lira seviyelerinde izliyor.

Teknik açıdan altının ons fiyatında bin 490 dolar seviyesinin destek konumunda bulunduğunu belirten analistler, direnç konumunda ise bin 520 dolar seviyesinin izlendiğini belirtti. Analistler altının gram cinsindeki değerinde ise 283 lira seviyesinin direnç konumu olarak öne plana çıktığını kaydetti.

Altın fiyatları ne kadar? 25 Ekim Cuma

Döviz kurları düşüş yaşarken Cumhuriyet altını ne kadar oldu? Haftanın ilk gününde tam altın ne kadar? Bununla beraber ons altın ne kadar? Çeyrek altın ve Gram altın ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 12.47 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.832,38 lira iken satış fiyatı 1.832,38 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.776,90 lira iken satış fiyatı 1.811,00 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.505,25 lira iken satış fiyatı 1.505,46 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık  444,17 lira iken satış fiyatı 454,18 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 277,68 lira iken satış fiyatı 277,82 lira seviyelerinde bulunuyor.

Fiyatlar üzerinde etkili olabilecek gündemde neler var?

ABD Merkez Bankasının (FED) çarşamba günü vereceği faiz kararının varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını belirten analistler, piyasaların FED’in kararının 25 baz puanlık faiz indirimi olacağına yüzde 90 oranında ihtimal verdiğini aktararak bu beklentilerin altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketini desteklediğini kaydetti.

Piyasaların Brexit konusundaki süren belirsizliklere odaklanmaya devam ettiğini belirten analistler, bugün İngiltere haricindeki Avrupa Birliği üyesi olan 27 ülkenin büyükelçisinin Brüksel’de toplanarak Brexit kararının ertelenmesine ilişkin anlaşmayı karara bağlamalarının piyasalar tarafından beklendiğini aktardı.

Brexit sürecine ilişkin gelişmelerin yatırımcıların risk iştahını etkileyeceğinin altını çizen analistler, bir anlaşmazlık durumunda ise yatırımcıların altına olan talebinin artabileceğini belirtti.