Kategoriler
Emlak Haberleri

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı değişti

GYODER yeni Yönetim Kurulu Başkanını Mehmet Kalyoncu olarak belirledi. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin 11 Haziran’da yeniden düzenlemiş olduğu Yönetim Kurulu toplantısında kadro değişikliğine gidildi. Son iki dönemdir başkanlığı yürüten eski GYODER Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Yetgin’in yerine başkanlığa gelen isim Mehmet Kalyoncu oldu. Görev değişikliğine gidilen süreçte Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, yapılan seçimle gelen Kalyoncu için oybirliği sağlandı.

GYODER için yeni dönem başlıyor

GYODER tarafından yeniden belirlenen Yönetim Kurulu Başkanlığına gelen Mehmet Kalyoncu yaşadığı mutluluğu paylaştı. Artık sektör üzerinde ‘GYODER Yönetim Kurulu Başkanı’ olarak bilinen Kalyoncu, seçim sonucunda düşüncelerini ifade etmenin heyecanını yaşıyor. Sektördeki 20 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, zaman içinde sektörün önde gelen girişimcilerinin ve profesyonellerin bir araya geldiği büyük bir dernek haline dönüşmüştür. Yeni döneme ilişkin ilk hedeflerinin kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasındaki bağı arttırmak olduğunu belirten Kalyoncu, çalışmaların el birliğiyle yürütüldüğü dernekte çok daha güçlü ve aktif olacaklarını aktarıyor.

Teknoloji ve tasarım bir araya gelecek

Gayrimenkul sektörüne ilişkin gelecek planlarında teknoloji ve tasarımın önemini kavrayan Kalyoncu, bu konu üzerindeki projelere ağırlık verileceğini söyledi. Son dönemde yaşanan yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı hakkında konuşan yeni başkan; küresel olumsuzluğun kapısını açan hastalığın gayrimenkulde de tüketici isteklerini yeniden belirlediğini belirtiyor. Sosyal izolasyonun öneminin kavrandığı son birkaç ayda herkes evinde ve ofisinde sahip olduğu alanların önemini kavradı. Bu nedenle yapılacak yenilikler doğrultusunda tüketici istekleri projeler üzerinde baskı kurabilir.

Mehmet Kalyoncu, konut kredisinde yaşanan düşük faiz oranlarına ilişkin düşüncesinde ise gayrimenkuldeki yaşanan canlanmanın bir moral olabileceğinin üstünü çiziyor.

MEHMET KALYONCU Kimdir?

İş dünyasına mimar ve iş insanı olarak adım atan Mehmet Kalyoncu, İstanbul Yeni Havalimanı projesinde aktif görev alan bir diğer isimlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. İcra Kurulu Üyeliğini başarıyla sürdüren Kalyoncu, lise eğitimin son yılına girdiğinde, Oxford Üniversitesi St. Hugh’s College tarafından düzenlenmiş olan akademik programa katılım sağlamıştır. Bu programa kabul edilen ilk Türk öğrenci olmayı başaran yeni GYODER Yönetim Kurulu Başkanı, üniversite hayatını İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde tamamladı. Ayrıca bu dönemde Architectural Association ve Illinois Institute of Technology üniversitelerinde ziyaretçi öğrenci olmayı başarmıştır. Akademik kariyerine devam eden Mehmet Kalyoncu’nun müziğe olan ilgisini piyano ile taçlandırdığı bilinmekte.