Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Halkbank Konut Tamamlama Kredisi

Halkbank konut sahibi olup da konutunda bazı bölümleri değiştirmek isteyenler için Konut Tamamlama Kredisi adı altında bir kredi türü hizmete sunuyor. Ayrıca konutunu inşaat halinde alanlar veya evini kendi arsa alanı üzerinde inşa ederken maddi sorun yaşayanlar için bu kredi iyi bir fırsat olarak sunuyor.

Kredinin detayları neler?

Sahibi olduğunuz ve içerisinde oturduğunuz konutun içerisinde bir tadilat düşüneler için bir fırsat sunuluyor. Ayrıca inşaat halindeki konut satın alıp konutunu kendi isteği doğrultusunda dekorasyon yapmak isteyenler için bir de bu kredi bir fırsat olabilir.

Halkbank tarafından “Gönlünüzdeki Eve Gönül Rahatlığı” sloganı ile başlatılan Konut Tamamlama Kredisi için 120 aya varan vade seçenekleri sunuluyor. 

Konut Tamamlama Kredisi özellikleri neler

  • Kredi için 120 aya varan vade seçeneği fırsatı sunuluyor.
  • İnşaat halinde olan krediye konu konutun inşaat seviyesinin en az yüzde 70 seviyesinde olması gerekiyor.
  • Kredi kullanacak olan kişinin iş konusu gayrimenkul inşaatı ve ticareti olmaması gerekiyor.
  • En fazla kredi kullanma oranı, taşınmazın asgari yüzde 70’i tamamlanmış olan değeri ile yüzde 100 tamamlanmış değeri arasındaki fark kadar oluyor.

Kredi için gerekli belgeler neler?

*Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi.
*Kamu çalışanları için maaş bordrosu.
*Özel sektör çalışanları için maaş bordrosu veya gelir belgesi, şirke imza sirküleri, SGK hizmet dökümleri.
*Emekliler için emekli belgesi, emekli maaş hesap cüzdanı, serbest çalışanlar için Güncel Vergi Levhası, Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi, Güncel İşletme Hesap Özeti, Ticaret Sicil Gazetesi.
*Çiftçiler için Çiftçilik Belgesi, Müstahsil Makbuzları, Arazi Tapu Fotokopileri.
*Kat mülkiyetli tapu, kat mülkiyetli tapu olmaması halinde, kat irtifaklı tapu ile birlikte yapı kullanım izin belgesi, şayet yapı kullanım izin belgesi de alınmamış ise son 5 yıla ait yapı ruhsatı ve İmar Durum Belgesi.

Halkbank konut kredisi desteği için tıklayınız…

Konut Tamamlama Kredisi faiz oranları neler?

Yüzde 70’in üzerinde inşaatı tamamlanmış olan konutları olan vatandaşlar inşaatını tamamlamak için Halkbank’tan 120 aya varan vade seçeneği ile kredi kullanabiliyorlar. Kredi faiz oranı ise banka tarafından yüzde 1.00 olarak belirlenmiş durumda. Kredi başvurusu için bankanın size en yaşın şubelerinden birine müracaat edebilirsiniz. size en yakın Halkbank şubesini öğrenmek için bankanın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 100 bin TL kredi kullananlar 120 vade seçeneğinde aylık 1.540,66 TL ödeme yapıyorlar.