Kategoriler
Dekorasyon

Hatay ilini Dubai yapmak için harekete geçtiler

İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu’nun 2. Olağan Kongresi gerçekleştirilmiştir. Bu kongrede Hatay’ın turizmde dünyanın ikinci Dubai’sine dönüştürme amacıyla harekete geçme kararı alınmıştır. Çalışmalar, Belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının da desteğiyle başlatılacaktır. Böylece gastronomisi, doğası, plajları, tarihi eserleriyle medeniyetlerin buluşma noktası Hatay’a 12 ay boyunca turist çekilmesi hedeflenmektedir. Projeyi ise Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ile Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu (ULİKAD) Başkanı Ömer Niziplioğlu yürütecektir.

Gerçekleştirilen İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu’nun 2. Olağan Kongresi’ne önemli isimler katılmıştır. Bu kongreye katılan isimler arasında; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Yılmazer, Ak Parti Marmara Bölge Koordinatörü Hüseyin Yılmazer, Ulusal İktisadi Düşünce Kuruluşu (ULİKAD) Başkanı Ömer Niziplioğlu, Hassa Kırıkhanlılar Derneği Başkanı Yunus Küçük, Samandağlılar Dernek Başkanı Mustafa Aydın başta olmak üzere 16 dernekten çok sayıda isim katılmıştır. Söz konusu Kongre, Uranüs Otel’de gerçekleşmiştir. Katılımcılar ile Hatay’ın dünyanın turizm başkentlerinden birine dönüştürülmesi için fikir birliğine ulaşılmıştır.

“Çalışmalara başlıyoruz”

Ömer Niziplioğlu, planlı çalışmayla Hatay’ın turizmde dünyanın önde gelen kentlerinden birine dönüşebileceğini belirtmiştir. Ayrıca Niziplioğlu; “Biz de bu konuda atağa geçiyoruz. Belediyeler, STK’lar ve Hatay’ın önde gelen firmalarıyla Hatay için çalışmalara başlıyoruz.” açıklamalarında bulunmuştur.

Ömer Niziplioğlu, Samandağ’ın uzunluk konusunda Akdeniz’de ilk, dünyada ise on ikinci sırada yer aldığını söylemiştir. Buna rağmen Türkiye’de turizmde yalnızca Antalya’dan kazanç elde edildiğine dikkat çekmiştir. Niziplioğlu; “Eğer Hatay için yeni bir planlama yaparsak konaklama, yeme-içme, eğlence yerlerini sıfırdan tasarlarsak üstelik bunun için uluslararası şehir plancılardan destek alırsak Cannes, Nice, Dubai gibi turistik bir bölgeye dönüştürebiliriz. En azından Antalya’nın yarısı kadar gelir elde edebiliriz.” şeklinde konuştu.

“12 aylık turist akışı sağlayabiliriz”

Ömer Niziplioğlu, Hatay’ın turist çekebilecek birçok özelliğinin bulunduğuna dikkat çekmiştir. Başkan Niziplioğlu; “Öncelikle plajı ve doğası harika. Sıcak bir denize sahip. Ege’de sezon 2 ay iken Akdeniz’de 6 ay.” dedi. Ayrıca Niziplioğlu, kültürel anlamda da Hatay’ın çok zengin olduğunu belirtmiştir. Niziplioğlu; “Farklı dinlerin ve kültürlerin bir arada yaşadığı şehirde dünyanın ilk kilisesi bulunmaktadır. Hristiyan ismi ilk kez bu şehirde kullanılmıştır. Roma İmratorluğu’nun en büyük 3 şehrinden biridir. Üstelik Hatay’da İslam, Hristiyanlık ve Musevi inançları iç içe yaşamaktadır. Cami, kilise ve havra yan yana bulunuyor. Bu özelliği ile yaşayan şehir sayısı çok azdır. Bu özelliğini göstermek için inanç turizmiyle 12 aylık bir turist akışı sağlayabiliriz. Meryem Ana’nın evini görmek için Kuşadası’na 2 buçuk milyon insanın geldiği göz önünde bulundurulmalı.” şeklinde konuşmuştur. Niziplioğlu, 3 medeniyetin birleşip harmanlandığı zengin mutfağı sebebiyle gastronomi turları açısından da Hatay’ın potansiyelinin yüksek olduğunu sözlerine eklemiştir.

“Gemi rotalarına eklenmelidir”

Ömer Niziplioğlu, Hatay’ın gemi turlarının rotasına eklenmesi gerektiğine değinmiştir. Ayrıca; “Bunun için Samandağ veya Arsuz’a liman yapılması gerekmektedir. Bu liman sayesinde Doğu Akdeniz gemi turuna Türkiye’yi de ekleyebiliriz. Yalnızca gemi turu sayesinde 1 milyon turist çekebiliriz.” ifadelerini kullanmıştır.

“İşsizlik sona erer”

Ömer Niziplioğlu, Hatay, turizm şehri olduğu takdirde ülkeye ve kente pek çok yarar sağlanacağını aktarmıştır. Ayrıca Niziplioğlu; “İşsizlik sona erer. Neredeyse her hanenin geliri artış gösterir. Çevre şehirlere de yararı olur. Şu an yalnızca yazlık konutlar yapıldığı sahili kaybediyoruz. Üstelik çok daha fazla gelire refaha ulaşabilme fırsatı varken bu şekilde kalması hepimizin kaybıdır. Akdeniz’de sahili olan Mısır, Tunus, Fas gibi ülkelerin en büyük gelir kalemi turizmken en büyük sahiliyle Hatay’ın turistik olmayışına anlam veremiyoruz.” diyerek sözlerini tamamlamıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…