Kategoriler
Proje Haberleri

Huma Yapı Vadi Çengelköy çalışmalarına başlandı

Huma Yapı A.Ş. Sahibi Yusuf İzzettin Aydın, hayata geçireceği proje hakkında açıklamalarda bulunmuştur. Aydın; “Burada tek blok yapmak için yola çıkmıştık. Ancak sonrasında ikinci bloğu ekleyerek kentsel dönüşüm projesine başladık. Huma Yapı Vadi Çengelköy projesinin yapımı hala devam ediyor. Nisan 2022’de ilk bloğu, Ekim 2022 de ikinci bloğu teslim etmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Aydın, 2021 yazında arsa sahipleriyle anlaşmalar yapmaya başladıklarını dile getirmiştir. Ayrıca 2021 yılı sonunda yaklaşık 65 arsa sahibiyle sözleşme imzaladıkları Huma Yapı Vadi Çengelköy projesine başladıklarını belirtmiştir. Aydın; “Ortalama 100.000.000 TL yatırım maliyeti olan bu proje için içinde bulunduğumuz Covid-19 salgını şartları gereği bir konsorsiyum oluşturduk. Projede kullanacağımız bütün malzemeler, sistemler son teknoloji ürünü olmaktadır. Her konut için kişiye özel çözümler geliştirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Huma Yapı Vadi Çengelköy proje özellikleri

Aydın, geleneklerini önemseyen bir mimar olarak aileye çok önem verdiğine değinmiştir. Böylece Aydın; “Ailenin kız veya erkek çocuğu olması, çocuk sayısı, aile yapısı, yaşam anlayışı, modern, klasik tarzına göre özel çözümleri ekibimizle geliştirmeye çalışıyoruz. Arsa sahipleri ve satışı yapılmış olan konut sahipleriyle görüşüp aile yapısına uygun öneriler getiriyoruz. Üstelik bunu çok şükür ilk projelerimizde başardık. Çok önemli geri dönüşler aldık. Engelliler için sunduğumuz çözümler basit bir asansör veya rampadan çok daha fazlası. Onları dinleyip konuşarak onlar için neler yapabileceğimize birlikte karar verdik. Ayrıca onların hayatlarına daha fazla nasıl konfor sağlayacağımızı bulmaya çalışıyoruz.” açıklamalarını yapmıştır.

Aydın, çocuk oyun alanlarında da önemli yenilikler sunmak için uğraştıklarını dile getirmiştir. Ayrıca; “Çocuk oyun alanlarında klasik salıncak, kaydırak, zıp zıp gibi malzemelerden oluşan oyun parkları yerine yalnızca vakit geçireceği değil zihin yapılarını da geliştiren oyun sistemleri oluşturmaya çalışıyoruz. Mimarlık günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte sosyal bilim dallarıyla paralel hareket etmelidir. İnsanların yaşam alanlarına elimizden geldiğince daha çok mutluluk eklememiz gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Huma Yapı tarafından hayata geçirilen projeler arasında Hanem Güzeltepe Konakları projesi, Hanem Boğaziçi Konakları projesi, Kandilli Hanem Apartmanı projesi gibi de yer almaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…