Kategoriler
Proje Haberleri

Hümahatun Evleri’nde teslimler başladı

Bursa’nın Yıldırım Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında Mevlana ve Ulus Mahallelerinde inşa edilen Hümahatun Evleri, düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Hak sahipleri, Yıldırım Belediyesi’nin Mevlana ve Ulus mahalleleri kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapımını tamamladığı Hümahatun Evleri’nin anahtarlarını teslim aldı. Hümahatun Evleri projesinin hak sahiplerine teslimi için bir tören düzenlendi. Tören, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın ev sahipliğinde, site alanında gerçekleştirildi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç, Muhammed Müfit Aydın, AK Parti İl Başkan Vekili Bülent Kandemir, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Erol Turan, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, İYİ Parti İlçe Başkanı Kemal Ataç, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, meclis üyeleri, muhtarlar, projenin hak sahipleri ve aileleri ile bölgede yaşayanlar katılım gösterdi. Hümahatun Evleri konut projesi kapsamında inşası tamamlanan konutlardan 244 dairenin tapuları ve anahtarları, 150 hak sahibine törenle teslim edildi.

‘Atılan ilk adım, Yıldırım’ın ufkunu açacak’

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Hümahatun Evleri projesi kapsamında 812 konut ve 126 ticari alan yer aldığını söyledi. Yılmaz, “291 adet 3+1, 521 adet 2+1 toplam 150 bin 379 metre-karelik bu alanda Mevlana ve Ulus mahallelerimizin hem fiziki hem de sosyal dönüşümü için ilk adımı atıyoruz. Bu atılan ilk adım, Yıldırım’ın ufkunu açacak. Adım adım Yıldırım değişecek. Yıldırım, yıllar boyunca devam eden, hızlı ve plansız göç neticesinde sağlıksız bir şekilde büyüdü” diye açıklama yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise kentsel dönüşümün oldukça zorlu ve meşakkatli bir süreç olduğunu söyledi. Aktaş “Mevcut yapıların ve imarsız bölgelerin imarı için gayret göstereceğiz. Ancak kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Sadece kaçak bina yapanlara değil, tüm paydaşlarına yönelik ciddi yaptırımlarımız olacak, bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Bu vesileyle hak sahiplerine evlerinde güle güle oturmalarını temenni ediyorum” diye konuştu.