Kategoriler
Toki Haberleri

İlk işyerim başvuru şartları neler? Başvurular nasıl yapılır? Fiyatlar ne kadar?

13 Eylül 2022 tarihinde Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu konut projesi detayları açıklanmıştır. Toplu konut projesi tek seferde yapılan en büyük toplu konut projesi olma özelliğine sahiptir. Bu proje içerisinde konut ve arsaların dışında ayrıca iş yerleri de bulunmaktadır. Böyle olunca vatandaşlar da İlk işyerim başvuru şartları neler? Başvurular nasıl yapılır sorusunun cevabını araştırılmaktadır.  Başvuru şartları ve daha bir çık detay haberimizin devamında yer almaktadır.

Başvurular nasıl ve nereye yapılır?

Toplu Konut İdaresi tarafından hayata geçirilecek işyerleri için başvurular iki şekilde yapılmaktadır. Ya E-devlet üzerinden başvuru yapılacaktır. Veya illerde Halk Bankası, ilçelerde ise Ziraat Bankası Şubelerinden yapılacaktır. E-devlet üzerinden yapmak isteyenler https://www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu adresi girmeleri gerekmektedir. Bu adres üzerinden TC kimlik numarasına göre göre başvuru yapılacaktır. TC kimlik numarası ile başvuru hakkında detaylı bilgi için tıklayınız…

İlk işyerim başvuru şartları neler?

TC Vatandaşı olmak
İşyerinin yer aldığı il nüfusuna kayıtlı olmak veya o il sınırlarında faaliyette bulunulması gerekmektedir.
18 yaşını bitirmiş olmak
Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi veya Vergi Mükellefi olmak, e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu v.b. bilgileri gösterir belgeler
Kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocukları mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması

İlk işyerim fiyat ve ödeme şartları neler?

Toplam 28 şehirde 10 bin sanayi sitesi inşa edilecektir. Bu sanayi sitelerin yukarıdaki başvuru şartlarına uyan vatandaşlara satılmak üzere satışa sunulacaktır. İşyerlerinin fiyatları 350 bin TL’den başlamaktadır. Ayrıca taksitleri ise 2 bin 633 TL’den başlamaktadır. Başvuru bedeli olarak ise 2.000 TL ödenmesi gerekmektedir.

Ödeme planı olarak baktığımızda ise ilk etapta ihale sonrası işyeri bedeli üzerinden yüzde 10 peşinat ödenmektedir. Daha sonra ise taksit ödemeleri başlamaktadır. Kalan tutar banka sözleşmesi sonrasında başlamak üzere 120 ay vade ile ödenmektedir. Taksitler 6 aylık dönemlerde memur maaşı artış oranında arttırılacaktır.

İşyeri projesi ile ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için 444 86 54 numaralı telefonu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…