Kategoriler
Gündem

İmamoğlu: Kaybedecek tek bir günümüz bile yok!

Kentsel dönüşüm ile birlikte deprem sorununu çözeceklerini kaydeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından video yayımladı. Gölcük Depremi’nde yaşamını yitirenleri anan İmamoğlu, Marmara Depremi için İstanbul’da ciddi adımların atılmadığını söyledi. Belediye Başkanı İmamoğlu, ayrıca, teknik elemanlarla, akademisyenlerle ve konut sakinleriyle iş birliği yapacaklarını kaydetti.

Çözülecek sorunların başında deprem tehlikesine karşı önlem almak olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu sorunda çok emin adımlarla yürüyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Süreci şeffaf bir şekilde yöneteceklerini söyleyen Ekrem İmamoğlu‘nun konuşmasından sonra videoya notlar eklenmiş. Kentsel Dönüşüm Master Planı’nı Eylül ayında kamuoyuyla paylaşacaklarını bildiren videoda “AKOM, AFAD, İlçe belediyeleri, resmî ve sivil paydaşlarla birlikte çalışacağız.” cümleleri yer alıyor.

Deprem anında ve sonrasında bulunulacak Toplanma ve geçici Barınma Alanları’nı mobil uygulama aracılığıyla paylaşacaklarını bildiren notta, “İstanbul’da temel afet bilinci ve ilk yardım eğitimi almayan kimse kalmayacak” ifadelerine yer verildi.

Bilimsel bilgilere bağlı kalarak vatandaşlarla beraber çözüm önerileri geliştireceklerini yazan notta “Kentsel dönüşüme akılcı, katılımcı, adil ve bütüncül bir şekilde yaklaşacağız.” sözleri kaydedildi.

İstanbul Topkapı Şehir Parkı’nın akıllı kent sistemine entegre edildiği notta, ayrıca, bildiriliyor.

Belediye Başkanının Açıklaması

Gölcük Depremi’nde yaşamını yitirenleri anan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesaplarında paylaştığı videoda şu ifadelere yer verdi:

Çok acı bir gün, binlerce insanımızı kaybettik Gölcük Depremi’nde.

İstanbul’da da insanlarımızı kaybettik, Allah’tan rahmet diliyorum.

Umuyorum bir daha böyle acılar yaşamayız. Ama daha acısı ne biliyor musunuz kıymetli hemşehrilerim?

20 yıl geçti, ne yazık ki biz İstanbulluların ruhunu rahatlatacak onları huzurlu hale getirecek ciddi adımlar atmadık.

İstanbul’da işimiz çok ama deprem halledeceğimiz sorunların başında geliyor. Ve bu sorunu çözeceğiz. Bu sorunda çok emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Bu şehrin kentsel sorunlarının en başında olan depremle mücadeleyi, kentsel dönüşümle çözeceğiz. Yerinde dönüşümle çözeceğiz. Mutlaka yapıların güçlendirilmesi ve yerinde bir kısım yapıların dönüşümü konusunda kesin adımlar atacağız. Bu konuda tümüyle topluma açık ve şeffaf bir dille süreci yöneteceğiz. Teknik arkadaşlarımız, akademisyenler, mahallelerinde bu sorunu yaşayan, yapıların güvenli olmasından şüphe eden herkesle iş birliği yapacağız.

20 yıl geçti ama kaybedecek tek bir günümüz bile yok. Bu kavramla yol yürüyeceğimizden hiçbir hemşehrimizin kuşkusu olmasın.

Umuyorum İstanbul’un bir sonraki büyük depremini yaşamadan bu sorunu hep birlikte aşarız.