Kategoriler
Toki Haberleri

İndirim kampanyası ödeme yükünü azalttı

İndirim kampanyası yüzde 20 oranıyla TOKİ’de geçtiğimiz 6 Mayıs itibariyle başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un duyurusuna göre, toplamda 4539 kişi bu kampanyadan yakın zamanda yarar sağlamış bulunuyor.

İndirim kampanyası vatandaşın yükünü azalttı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan son durumda; toplamda 4539 kişinin kampanyadan yarar sağladığı görülürken, 247 milyon liralık borcun kapatıldığı belirtildi. Her yıl itibariyle tekrarlanan indirim kampanyası bu yıl itibariyle mayıs ayında başlamış, sadece birkaç hafta içerisinde olumlu sonuçlarını vermiştir.

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, haziran ayı itibariyle yeni konut projelerine hazır olunması gerektiğini müjdeledi. Dar gelirli ailelerin yüzünü güldürecek olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kurumuna bağlı, 100 bin sosyal konut projesinde kura çekilişine katılan ancak ev sahibi olmayan vatandaşlara yeni bir umut doğdu.

Yapılan açıklama gereği, dar gelirli vatandaşların ev sahibi edileceği projenin amacı yeniden Bakan tarafından hatırlatıldı. Hız kaybına uğramayan projelerin çalışmalarının başladığı yakın zamanda, dönüşüme tabi tutulacak kentler yeniden ele alınıyor. ’50 Bin Sosyal Konut’ kapsamında gerçekleştirilen projede 35 bin 252 konutun inşası sürmekte. Bugün birçok vatandaşın yüzünü güldüren ‘100 Bin Sosyal Konut’ projesinde geriye baktığımızda toplamda 36 bin 73 konut hak sahibinin yüzü güldürüldü. Bu hafta itibariyle konut çekilişlerinin süreceğini hatırlatan Murat Kurum, 9 ilde 2 bin 788 konutun kura çekilişini gerçekleştireceklerini belirtti. Konut çekilişlerinin ise temmuz ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

 ‘100 Bin Sosyal Konut’ projeleri dahilinde yapı inşaatına başlanacak

Sosyal konut projesinde yer alan yapıların kura çekilişleri gerçekleşirken, konut stoklarının eridiği dönem içerisinde yeni projelere yakın zamanda el atılacak. Ayrıca ekonomik daralma yaşanan Türkiye’de TOKİ konut ve iş yerleri için başlatılan indirim kampanyasına bu sürede 4 bin 539 kişinin başvurduğu görüldü. Bakan Murat Kurum tarafından açıklanan değerlerin olumlu gelişmeler kaydettiği aktarılırken, süreç karşısında ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşların yanında olmaya devam edecekleri hatırlatıldı.

6 Mayıs 2020 itibariyle başlanan indirim kampanyası ödemelerinin 19 Haziran 2020 tarihinde bitmesi bekleniyor. İlgili bankaya başvuru ile gerçekleştirilecek olan ödemeler, borç kapatmalarında bu tarihten sonraya kalanlar için herhangi bir kampanya uygulanmayacak. Peşin ödeme sağlayan kişilerin tapusunu hemen almasına neden olan indirim kampanyası an itibariyle devam ediyor. Başvuru şartları için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.