Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

ING Bank’tan yüzde 0,94 oranlı konut kredisi

Kamu bankalarının verdiği en düşük konut kredisi faiz oranı şu an Ziraat Katılım ve Halkbank‘ta yer alıyor. 

Ziraat Katılım ve Halkbank‘tan sıfır konut için kredi çekecekler yüzde 0,79 oranlı kredi kullanabiliyorken özel banka olan ING Bank da yüzde 0,94 faiz oranıyla konut kredisi verdiklerini açıkladı.

Başvuru şartları ne?

ING Bank, yüzde 0,94 oranlı konut kredisi veriyor. Bankadan kredi çekecek kişinin öncelikle hayat sigortasının bulunması gerekiyor. Banka, en düşük bin lira, en yüksek 1 milyon lira ev kredisi sunuyor.

Ev kredisindeki vadeler 3 aydan 120 aya varan seçeneklerle sunuluyor. Buna göre 120 ay vadeli 100 bin lira değerinde konut kredisi kullanacak olan yurttaş, 10 yılda toplam 67 bin liralık faiz ödüyor. Kredi için kefil istenmezken satın alınması planlanan konut ipotek altına alınıyor. Bankanın kredisinden yararlanacaklar aylık olarak yaklaşık bin 400 lira ING Bank‘a ödeme yapıyor.

Kamu bankalarının faiz oranları

TRT Haber’in derlediği bilgilere göre; Ziraat Katılım, yüzde 0,79 faiz oranıyla konut kredisi veriyor. Bankanın sunduğu vade sayısı 120 ayken çekilebilecek kredi tutarı maksimum 500 bin lira. Ziraat Bankası ihtiyaç kredisini yüzde 1,12 oranıyla, konut kredisini yüzde 0,99 oranıyla, sıfır konut kredisini yüzde 0,79 oranıyla sunarken Vakıfbank, ihtiyaç kredisini yüzde 1.12 oranıyla, konut kredisini yüzde 0,99 oranıyla, taşıt kredisini yüzde 1,05 oranıyla veriyor. 

Halkbank, maaş müşterilerine yüzde 1.05 oranıyla ihtiyaç kredisi sunuyor. Diğer müşteriler için bu oran yüzde 1.11 seviyesinde oluyor. Bankanın verdiği ev kredisi yüzde 0,79 oranıyla sunulurken taşıt kredisi yüzde 1,02 oranında bulunuyor. Sıfır konut alacaklar, Bankadan yüzde 0,79 faiz oranlı kredi çekebiliyor.

Türkiye Cumhuriyeti​ Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Şırnak’taki konuşmasında “Özellikle sıfır konut faizlerinde 0,99 oranı tarihi düşük seviye olan 0,79’a indirelim diye teklifle geldiler. 1 Ocak itibarıyla faizler inecek, hayırlı uğurlu olsun. Düştükçe toplumumuza bu maliyetleri yansıtmaya devam edeceğiz. Gerek inşaat sektörü yan sektörlerde maliyet ve faizler daha da düşecek.” müjdesini vermişti.