Kategoriler
Emlak Haberleri

İnşaat halinde konut alana güvence geliyor

Yeni Tüketici Kanunu taslağına göre, henüz tamamlanmamış inşaattan alınan konutlarla alakalı “zamanında teslim edilmesi zorunludur” hükmü ilave edilecek. Tüketicilerle ön ödemeli devre tatil sözleşmesi kurulamayacaktır.

Devre Mülk ve Devre Tatil

Devre mülk ve devre tatil sözleşmelerinde meydana gelen devir ve süre problemlerine de çözüm sağlayacaktır. Taslak çalışmaya göre, devre mülk hakkı veren sözleşmeleri de kapsayacak şekilde tüketicilerle ön ödemeli devre tatil sözleşmesi kurulamayacaktır. Devre tatil sözleşmelerinde süre en çok 10 sene olacaktır. Tatil hakkını belirli bir dönem için kullanmayanlardan o dönem için aidat veya benzeri bir ücret istenmeyecektir.

Konut Alımında Değişiklik

Henüz tamamlanmamış inşaattan alınan konutların teslimi hakkında değişiklik yapılacaktır. Bu durumda, kat irtifakı tesis edilmeden tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamayacaktır. Söz konusu maddeye; “Ön ödemeli konutun sözleşmede taahhüt edilen süre zarfında tüketiciye teslim edilmesi zorunludur” hükmü ilave edilecektir. Bu süre, sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçemeyecek. Kat mülkiyetine tabi bağımsız bölümün tüketici adına tapu siciline tescil edilmesiyle teslim yapılamamış sayılacaktır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…