Kategoriler
Emlak Haberleri

İnşaat sektörü malzeme fiyatları için indirim çağrısı yaptı!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaat malzemelerinde indirim yapılması için çağrıda bulunmuştur. Andıç, inşaat sektörü içerisinde 250’ye yakın alt sektörün lokomotifi olduğuna değinmiştir.

İMSİAD, dövizde meydana gelen düşüş nedeniyle tüm inşaat malzemesi üretici ve ihracatçılarını, fiyatlarında indirim yapmaya davet etmiştir. Dünya Gazetesi’nden Esra Özarfat’ın haberine göre; İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Andıç; “Özellikle malzeme fiyatlarının sürekli artması sektör temsilcilerini maliyet yapamaz duruma getirmiştir. Malzeme tedariki noktasında ise malzeme üreticisi sanayicilerinin ihracata yönelmeleri ve ihracat satış fiyatlarını iç piyasaya da uygulamaları hem malzeme temin etmede hem de satın almada ciddi problemlere sebep olmuştur.” şeklinde konuşmuştur.

“İnşaat sektörünün duraklaması bütün sektörlerin duraklamasıdır”

Andıç, inşaat sektörü içerisinde 250’ye yakın alt sektörün lokomotifi olduğuna vurgu yapmıştır. Ayrıca şu şekilde konulmuştur; “İnşaat sektörünün duraklaması bütün sektörlerin yavaşlaması ve durması anlamına gelmektedir. Dövizdeki artış sebebiyle zam yapmış olan bütün inşaat malzemesi üretici ve ihracatçılarını, dövizde meydana gelen bu düşüş sebebiyle fiyatlarında indirim yapmaya çağırıyoruz. Üstelik fiyat istikrarının korunması için ihracatın iç pazar dengelerini bozmayacak biçimde yapılmasına yönelik bir düzenleme yapılması sektörümüzün önemli bir beklentisidir.”

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan da döviz kurlarındaki değişim hakkında açıklamalar yapmıştır. Düşüşten sonra hammadde fiyatlarında indirim yapılması gerektiğiin altını çizmiştir. Ayrıca hammadde üreticilerine çağrıda bulunmuştur. Ayhan; “18 ay içinde malzeme fiyatlarına yüzde 300 zam yapılmıştı. Şimdi en az yüzde 30 indirim bekliyoruz.” dedi. Ayhan, dövizdeki yükselişe bağlı yükselen hammadde fiyatlarından en fazla tüketici ve üreticilerin olumsuz etkilendiğine değinmiştir. Ayrıca üretim çarkının dönmesi için malzeme tedarikçilerini üreticilerin yanında olmaya davet etmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…