Kategoriler
Ekonomi Gündem

İnşaat sektörü pandemiden büyüyerek çıkacak

İnşaat sektörü, pandemiden büyüyerek çıkacak. Ancak bunun için firmaların bazı değişimlere uyması gerekiyor.

Her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de daralma olduğunu aktaran TRYCON İnşaat’ın kurucu ortağı ve İnşaat Mühendisi Baha Güney, sektörün bu süreçten büyüyerek çıkabileceğini ifade etti. Salgın sonrasında alışkanlıkların ve birçok unsurun daha farklılaşacağını dile getiren Güney, Türkiye’deki sektörün bu duruma öncülük edebileceğini kaydetti.

İnşaat Mühendisi Güney, büyümenin gerçekleşebilmesi için sektörün bu durumu ayak uydurması gerektiğini bildirdi. 

Yatay mimariye ağırlık verilecek

İnşaat sektörünün yüzde 1,5 daraldığını aktaran TRYCON İnşaat’ın kurucu ortağı, inşaat firmalarının çok katlı binalar yerine yatay mimariye önem vermesi gerekeceğini dile getirdi. Endüstriyel ve sanayiye dönük inşaat işlerinin yılın son çeyreğinden sonra büyümeye başlayacağını öngördüklerini söyleyen İnşaat Mühendisi Baha Güney, “Bu öngörümüzü de dünya üzerinde kurulan yeni düzende Türkiye’nin başrol oyuncularından biri olacağı düşüncemize dayandırmaktayız.” dedi.

İnşaattan 200 sektör büyüyecek

İnşaat Mühendisi Güney’in aktardığı bilgilere göre, devletin vereceği teşviklerle sanayi; sanayiyle beraber inşaat sektörü de büyüyecek. İnşaat sektörü de 100’den fazla sektörü kalkındıracak.

Güney, büyümenin gerçekleşmesi için tarım ve hayvancılıkta yeni reform paketlerinin açıklanması gerektiğini, üretime yeni destekler verilmesi gerektiğini belirtti. Üretime verilecek desteklerle sanayinin güçleneceğini dile getiren TRYCON İnşaat’ın kurucu ortağı Baha Güney, sanayideki güçlülüğün yatırımı ve büyümeyi sağlayacağını bildirdi. Güçlenen sanayi sektörüyle beraber inşaat sektörünün de büyüyeceğini söyleyen Güney, bu durumun inşaat sektöründen geçinen 200 farklı sektörü de geliştireceğini kaydetti.

Baha Güney, “Tarımda, hayvancılıkta açıklanacak yeni reform paketleriyle, yerli ve millî üretime verilecek desteklerle, sanayi daha verimli ve güçlü hale gelecektir. Bu da yatırım ve büyüme demektir. Sanayinin büyümesi inşaat sektörünün büyümesi, inşaat sektörünün büyümesi de bu sektörden geçimini sağlayan 200 farklı sektörün büyümesi demektir.” ifadelerini kullandı.

“Milletimize inanmamız ve güvenmemiz gerekiyor”

Pandemi süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Baha Güney,  “Bu süreçten etkilenen sektörlere baktığımızda, inşaat sektörünün yüzde 1,5 daralma ile başı çektiğini görmekteyiz. Ancak bu pandemiden sektör olarak büyüyerek çıkmak mümkün. Bunun için önce devletimize, ardından aklı, zekâsı ve çalışkanlığı ile milletimize inanmamız, güvenmemiz gerekmektedir.” sözlerini kaydetti.