Kategoriler
Ekonomi Gündem

İnşaat Sektörü Yapı Fuarı kapsamında buluşacak!

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 44 yıldır Türk yapı sektörünün ve bölgesinin en büyük uluslararası buluşma noktasıdır. Üstelik dünya sıralamasında ilk 5’te yer almaktadır. Söz konusu fuar, 23-26 Mart 2022 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Hyve Group, Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörleri için fuarlar düzenlemektedir. Ayrıca bu şirket, her sene binlerce yabancı yatırımcıyla yerli iş ortaklarını bir araya getirmektedir. Türkiye’nin yurt dışına hizmet ihraç ettiği en önemli sektörlerden olan yapı&inşaat için markalar Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da bir araya gelecek. Fuarın içeriğinde, katılımcıları ve uluslararası alıcıları ile inşaat sektörünün trendlerine yön veren, en yeni yapı teknolojileri, ürünleri ve hizmetleri sergilenecektir. Üstelik Yapı Fuarı her sene sektörün bütün paydaşlarını tek bir çatı altında toplamaktadır. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, katılımcılarına eşsiz ihracat olanakları sağlamaktadır. Ayrıca sektör profesyonellerinin güncel bilgi alışverişi yapabilmeleri için ideal bir platform görevi görmektedir.

Yapı Fuarı, Hyve Group tarafından düzenlenecek

44. Yapı Fuarı, 4 gün boyunca bütün dünyadan ziyaretçilerini ağırlamak için hazırlıklarına devam etmektedir. Fuar, Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile Hyve Group tarafından düzenlenecektir. Üstelik küresel ağını inşaat sektörüne aktararak iş olanakları, ortaklık ve satın alım fırsatları yaratmayı hedeflemektedir. Böylece inşaat ve yapı sektörünün büyümesine katkı sağlamaya devam edecektir.  Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’un katılımcıları, bu sene de tanıtım faaliyetleri harcamalarında yüzde 50 oranında T.C. Ticaret Bakanlığı desteğinden faydalanma imkanı bulabilecektir.

“Yapı Fuarı Büyümeye Devam Ediyor”

Yapı Fuarı – TurkeyBuild İstanbul Direktörü Banu Keskin, Yapı Fuarı’nın 43 senedir, uluslararası bir platform olarak ülkemiz inşaat sektörüne ayna tuttuğunu belirtmiştir. Banu Keskin; “1978’den beri düzenlenen Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, yapı sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getirmektedir. Böylece en büyük ve en önemli “Yapı Fuarı” olma özelliğini sürdürmektedir. Düzenlendiği ilk seneden bu güne kadar geçen sürede sektör profesyonellerinin verdikleri destek ve katkıyla her sene büyüyerek katılımcı ve ziyaretçi sayısını arttırmayı başarmıştır. Bu sene de Covid-19’a rağmen katılımcı ve ziyaretçi sayısında artış bekliyoruz.” dedi.

43. Yapı Fuarı’nda 1 Milyar Euro’luk İş Hacmine Ulaşıldı!

Banu Keskin, geçtiğimiz sene düzenlenen 43. Yapı Fuarı’nda 1 Milyar Euro’luk iş hacmi yakalandığına değinmiştir. Keskin; “Bu fuar, ülkeye döviz girdisi sağlayan ve ihracat kaleminde önemli payı olan fuarlardan biridir. Fuar, sektörün bütün önemli yerli ve yabancı katılımcılarını bir araya getirmektedir. Bu sene Almanya, Rusya, Çin, Güney Kore ve Katar gibi önemli ülkeler başta olmak üzere toplam 15 ülkeden 40’ın üzerinde yabancı katılımcı fuarda bulunacaktır. Her sene düzenlediğimiz ve çok olumlu geri bildirimler aldığımız VIP Yurt Dışı Alım Heyeti programımızı bu yıl da düzenleyeceğiz. 2021’de toplam 11 ülkeden 218 satın alma profesyoneli ağırladık. Üstelik bu sene geçtiğimiz yıldaki rakamların üstüne çıktık. Böylece 25’in üzerinde ülkeden 250’ye yakın Hosted Buyer’ı fuarımızda ağırlayacağız. Bu konuda Ortadoğu, Rusya ve Afrika bölgelerindeki hedef pazarlarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor.

Fuar süresi boyunca bütün katılımcılar akıllı telefon ve internet uygulaması Hyve Connect üzerinden ücretsiz olarak hızlı ve etkili biçimde iletişim kuracak. Ayrıca doğru müşteri ve tedarikçilerle ilişki ağlarını genişletme fırsatı yakalayacaktır.” ifadelerini kullanmıştır.

Banu Keskin, çok yakın tarihte yenilen Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile ilgili değişikliği anlatmıştır. Keskin; “Türkiye’de enerjinin yüzde 35’i konutlarda tüketilmektedir. Enerji tasarrufunun binalardan başlaması gerektiği konusunda devletimizin attığı adımla 01.01.2011’de BEP Yönetmeliği yürürlüğe girmiştir. Çok yakın bir tarihte yönetmelik yenilenmiştir. Resmi Gazete’de duyurulan yapılan değişiklikle; yönetmeliğe Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar (NSEB) bina tanımı eklenmiştir. Ayrıca 01 Ocak 2023’ten itibaren toplam inşaat alanı 5000 metrekarenin üzerinde olan binaların NSEB koşullarını sağlayacak biçimde yapılmaları zorunlu duruma getirilmiştir. Düzenlemeyle beraber, ısı yalıtımları zorunlu olarak artırılacaktır. Sürdürülebilirliğe katkı yapacak bu değişiklik, konutlarda daha az yakıtla daha çok ısınmasını sağlayacaktır.” ifadelerini kullanmıştır.

Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi-Zerobuild Summit’22, 4 Gün Boyunca Yapı Fuarı’nda Olacak

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, sektör stratejisini desteklemek, bilgi alışverişi sağlamak, inovasyonu teşvik etmek ayrıca yapı sektörünün kamu, özel sektör ve akademik boyutları arasında etkileşim sağlayarak yeni fikirlerin oluşturulmasını sağlamak için verimli bir platform sağlayacaktır.

Fuar, 4 gün boyunca bütün dünyadan gelen katılımcı ve ziyaretçilerini ağırlarken ısıtma, soğutma, aydınlatma ve diğer tüketimleri için çok düşük miktarda enerji ihtiyacı olan ve bu ihtiyacını da tamamen yenilenebilir kaynaklarından temin eden yeni nesil “Sıfır Enerji Binalar” konusunda düzenlenecek ZeroBuild Sıfır Enerji Binalar Zirvesi’nin Türkiye bölümüne de ev sahipliği yapacaktır. Ayrıca Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi-ZeroBuild Summit’22, 4 gün boyunca 16 oturumda 100’e yakın yerli ve yabancı konuşmacıyı ağırlayacaktır. Zirve’de, Paris Anlaşması’nın Türkiye’nin karbonsuzlaştırma yol haritasına etkileri konuşulacak. Ayrıca 2053 Net Sıfır Emisyon hedefinde yapıların rolünün ele alındığı geniş katılımlı bir platform olacaktır. Bunların dışında ‘Sıfır Enerji Binalar’ın nasıl geliştirileceği, dönüşümün nasıl sağlanacağı konuşulacak. Ayrıca ‘Sıfır Enerji Binalar’ çevre için en etkin ve sürdürülebilir çözümlerden biri olmaktadır. Bu dönüşümün ülke gündeminde yer alması amaçlanmaktadır. Böylece 2 yıl boyunca dijitalde düzenlenen ZeroBuild Türkiye, bu yıl ilk defa fiziksel ortamda yapılacak. 44. Yapı Fuarı-TurkeyBuild İstanbul ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

Altın Mıknatıs Stant Tasarım Ödülleri, Yapı Fuarı’nda!

Yapı Fuarı, stant tasarımlarında “sürdürülebilir” ve “yenilikçi ürünleri”yle bir çekim noktasına dönüştüren katılımcılarını Altın Mıknatıs “Stant Tasarımı Ödülleri” ile taçlandırmaktadır. Yarışma, fuarda stantlarıyla bulunan malzeme üreticisi katılımcı firmalar arasında düzenlenecektir. Ayrıca kazananlar için 6 farklı kategoride ödüllendirilecektir.

Yapı Fuarı’nda Sektöre Güç ve Yön Veren Start-Up’lar Boy Gösterecek!

Söz konusu fuar, 23-26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Üstelik TÜYAP’ta dünyanın birçok farklı noktasından satın alma profesyonelini yerli üreticilerle buluşturmaya hazırlanmaktadır. “YAPI TECH GARAGE”, 2021’de bir ilke imza atarak yapı sektöründe faaliyet gösteren girişimcileri ağırlamıştı. Üstelik bu yıl da yeni girişimlere kucak açmak için hazırlanmaktadır. Bu alan, en yeni ürün ve teknolojileriyle dikkat çeken yapı ve mimarlık girişimcilerine özel ayrılmaktadır. Ayrıca katılımcı firmalar ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören teknoloji girişimcileri sektör profesyonelleri ile buluşarak, inovasyona ve yaratıcı fikirlere en çok ihtiyacımız olan bu günlerde; geliştirdikleri çözümleri tanıtıp yeni iş olanakları yaratabileceklerdir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…