Kategoriler
Dünya Gündem Sağlık SonDakika

İran’da 2 bin 510 vaka daha! Kıbrıs’ta bir kişi daha taburcu edildi

İran‘da 2 bin 510 yeni vaka, 188 yeni ölüm bildirildi. Kuzey Kıbrıs‘ta iki vaka, bir yeni taburcu bildirildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nden yeni ölüm bildirilmedi.

KKTC‘de iki gün önce sekiz olan yeni vaka sayısı, dün dört; bugün bin 778 teste karşılık iki oldu. Bugün Kovid-19 salgınına yakalanan bir kişi daha taburcu edildi. Ülkede 88 bin 926 teste karşılık vaka sayısı 185 kişiye yükseldi.

Aylardır yeni ölümün bildirilmediği Kuzey Kıbrıs’ta bugüne kadar dört kişi, koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirdi. Bugüne kadar 138 kişinin taburcu edildiği kayda geçerken salgına yakalanan 43 kişinin tedavisi sürüyor.

İran’da vaka sayısı

İran’da 2 bin 510 kişiye daha Kovid-19 tanısı konulurken salgına yakalanan 188 kişi daha yaşamını yitirdi. Vaka sayısı 333 bin 699’a yükselirken salgın nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı, 18 bin 988 kişi oldu. Ülkedeki 3 bin 940 hastanın durumu kritikken 290 bin 244 kişi, salgını atlattı.

Verileri kamuoyuyla paylaşan İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, ülkede yapılan test sayısının 2 milyon 763 bin 225’e ulaştığını söyledi.

İsfahan‘da vakalar büyüyor

İran Sağlık Bakanı Sözcüsü Sima Sadat Lari, vaka ve hasta sayısının nisanda en yüksek olduğu ve bu sayıların haziran ayında en düşük seviyeye indiği İsfahan eyaletindeki vakaların ve hastaneye yatırılışın yeniden yükseldiğini dile getirdi. Bakanlık Sözcüsü Lari, bu şehirdeki vaka ve hastaneye yatışların son altı ayda yüzde 25 oranında arttığını kaydetti.

Sözcü Lari, İsfahan eyaletindeki tüm şehirlerin “Kırmızı” durumunda olduğunu ve eyaletteki beş şehrin alarm durumunda olduğunu söyledi. Eyaletteki durumunun daha kötü olduğu illerin İsfahan, Humeynişehr, NajafAbad, Şahrıza, Lencan, Felavercan, Mübareke ve Şahinşehr olduğunu söyledi.

Güncel Koronavirüs Haberleri

Hastaneye yatışlar arttı, taburcular azaldı

13 Ağustos Koronavirüs Tablosu: 15 kişinin daha durumu ağırlaştı

Bakan Selçuk açıkladı: Aşamalı ve seyreltilmiş eğitime geçilecek!