Kategoriler
Ekonomi Gündem

İş kurmak isteyenlere hibe desteği başladı

İş kurmak isteyen engelli vatandaşlara hibe desteği getiriliyor! Kendi iş yerini açmak isteyen engelliler, hibe desteğinden yarar sağlamak için 17 Temmuz’a kadar İŞKUR’a başvuru yapabilecek. Daha önce 50 bin TL olarak belirlenen hibe destek tutarı gün itibariyle 65 bin TL’yi buluyor.

İş kurmak için son başvuru günü: 17 Temmuz

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından duyurulan müjdeli haber; kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşların önünü açacak. Engellilere sağlanan hibe desteğinde 65 bin TL tutarın son fiyat olarak belirlendiği ve 2020 yılı 2. Dönem itibariyle hibe destek başvurularının İŞKUR üzerinden yapılabileceği söylendi.

2014 yılından bu yana kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara destek veren Bakanlık, hedef doğrultusunda 2.291 engelliye yardımcı oldu. Toplam yardım fiyatının 96 milyon 944 bin TL’yi bulduğunu duyuran Selçuk, durum karşısında memnuniyetini sürdürüyor.

Hibe desteği için yalnızca 1 ayınız var

2014 yılında başlanılan hibe destek uygulamasında engellilere finans desteği sağlayan bakanlık, 2020 yılı için başvuru süresini 1 ay olarak belirledi. Geçtiğimiz yıllardan bu yana 50 bin TL olarak devam eden destek gün itibariyle rakamı yükseltmiştir. Hibe desteğinden yarar sağlamak isteyen engelli vatandaşların projeleriyle birlikte İŞKUR’a ait İl Müdürlüklerine başvurması gerekiyor.

Rehabilitasyona destek vermek tek amaç

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, gerçekleştirilen bu projenin en büyük amacının “iş’e engel yok” sloganıyla çıkmak olduğunu ifade etti. Engelli bireylerin kendi hayallerindeki işi kurabilmesi adına çıkılan bu yolda; mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve iş yerine uyumlarının sağlanması, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojileri, korumalı iş yeri desteğine yönelik projelere destek verilecektir. Bakanlık altında çıkarılan bu destek hibe paketlerinin ası hedefi engelli bireylerin kendi işlerini kurması ve mesleki eğitim alarak istihdamda katkıda bulunmasıdır. Bu şekilde mesleki rehabilitasyonlarında büyük katkılar sağlanabilir. Ayrıca Selçuk, verilen hibe desteklerinin özellikle hayallerine kavuşmak isteyen engellilere yardım olmasından son derece memnun.

Beklenen başvuru tarihi: 15 Haziran Pazartesi

Bu yıl için belirlenen hibe desteği başvuruları 15 Haziran Pazartesi tarihinde başladı. Proje sunmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlanabilmesi adına İŞKUR’un resmî sitesinden proje hakkında yeterli bilgi alınabiliyor. Yapmanız gereken tek şey “Duyurular” bölümünde yayımlanan başvuru rehberi ve formu doğrultusunda projelerinizi hazırlamanız. Projenin tamamlanma aşamasına gelindiğinde ise illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta yoluyla teslim edilebilir.