Kategoriler
Proje Haberleri

Isparta Belediyesi sosyal konut projesini duyurdu

Isparta Belediyesi, sosyal konut hamlesiyle Türkiye genelinde öne çıkmaya hazırlanıyor. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye altında çalışmaların hız kazandığını belirterek, toplamda 2 aylık bir süre içerisinde konut alanının ortaya çıkarılacağını duyurdu.

Isparta Belediyesi konut talebine yanıt veriyor

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye bünyesinde sosyal konut projelerine yer verme kararını aldıklarını belirtti. Çalışmaların yakın zamanda başlatıldığının altını çizen başkan; 2 aylık süre içerisinde çalışma alanının tamamlanması adına saha çalışmalarına ağırlık verildiğini söylüyor. Alanın bu süre zarfında ortaya çıkması beklenirken, Mahrukatçılar Sitesi esnafıyla konu üzerine bir araya gelen Başdeğirmen, 2 milyon metrekarelik alan hakkında bilgiler edindi.

Buna göre, Deregümü Ovası’nın imar sorunun çözüldüğü ve inşaat çaplarının verilmeye başlandığı görülmüştür. Ayrıca, yine Kolçelik Kavşağı karşısında belirlenen 1 milyon metrekarelik fuar alanında imar sorununun ortaya çıktığı tespit edilmiş ve kısa zamanda bu sorunun yeniden imara açılarak çözüleceği bildirilmiştir.

Sosyal konut alanları için 2 aylık süre verildi

Isparta üzerinde belirlenen alana ilişkin konut çalışmalarının başlatılacağını söyleyen Şükrü Başdeğirmen, çalışmaların bu konu altında yoğunlaştığından bahsediyor. Belirlenen ilk hedef doğrultusunda iki ay sürede karar kılınan sosyal konut projesinde, belediye olarak yapılacak konutlar için alanlar oluşturulmuş olacak. Ayrıca imar ve inşaat ile ilgili olarak yapılması gereken görevlerin olduğunu ve bu konudaki çalışmaların hız kazandığı ifade edildi. Bu esnada Yukarı Mahrukatçılar Sitesi esnafıyla buluşan belediye başkanı, esnafın yaşadığı sıkıntı, istek ve sorularını da dinlemekten kaçınmamıştır.

Kanallar üzerinde çalışmalar sürüyor

Belediye ekiplerince tüm şehir genelindeki kanallardaki temizlik çalışmaları devam ederken; Belediye Başkanı Başdeğirmen‘in talimatlarına uyum sağlanmaktadır. İlk olarak Dere Mahallesi üzerinde başlanılan çalışmalar, Antalya çevreyoluna kadar uzantısı bulunan Çayboyu’na kadar uzanmış ve bölge baştan aşağıya temizlenmiştir.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yoğun bir şekilde yürütülen temizlik çalışmalarına etrafı saran yabani otlarda dahil etti. Ayrıca otların köprü altında oluşturduğu miller ve diğer olumsuzluklar insan gücü ile makine gücünün birleşimi sayesinde temizlenmiştir. Eski karışık düzenine göre yenilenen Çayboyu, şimdilerde daha temiz ve durgun görünüyor. Çalışmaların sürdürüldüğü alan üzerinde aynı zamanda dere içinde oluşabilecek herhangi bir ayrık otu için bile ilaçlama yapıldı.