Kategoriler
Ekonomi Gündem

İstanbul Bilgi Üniversitesi Can Holding’e satıldı

Nitelikli eğitimiyle bilinen İstanbul Bilgi Üniversitesi (BİLGİ) 90 milyon dolara Can Holding‘e satıldı.

Sözcü gazetesinden Can Mumay’ın haberine göre; Laureate International Universities bünyesinde yer alan BİLGİ, 90 milyon dolarlık anlaşmayla Elektronik, Sağlık, İnşaat, Turizm ve Enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Can Holding‘in bünyesine katıldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi kadrolarında değişiklik olmayacak

Açıklamaya göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi, iş birliği yaptığı mevcut kurumlarla çalışmaya devam edecek.

Akademik ve idari kadrolarda değişiklik yapılmayacağını kaydeden Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu açıklama yaptı.

“Bilime ve eğitime destek vermek, üniversite eğitimine yeni bir soluk getirmek amacıyla, 1994 yılında kurulan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı‘na yeni destekçilerimiz katılmıştır. Bu doğrultuda Can Ailesi, vakfımızın destekçileri arasındaki yerini almıştır. Destekçi katılımlarının, gerek vakfımızı gerekse vakfımız tarafından kurulan İstanbul Bilgi Üniversitesini olumlu yönde etkilediğini geçmişimiz bize göstermektedir.” açıklamalarında bulunan Vakıf, Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı ile iş birliğine devam edeceklerini bildirerek “Üniversitemizin mevcut yönetimi ile akademik ve idari kadroları bir değişiklik olmaksızın görevine devam ederken; Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı başta olmak üzere diğer tüm uluslararası iş birlikleri de büyüyerek sürecektir.” dedi.

Sözcü gazetesine açıklamalarda bulunan Vakfın Yönetim Kurulu üyesi, üniversitenin “Okul için değil, yaşam için öğrenmeli” sloganına atıfta bulunarak “Üniversitemiz dün olduğu gibi bugün de eğitim yolculuğuna ‘Okul için değil, yaşam için öğrenme’ ilkesiyle devam etmektedir. Yeni dönemde de öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve idari kadromuzla birlikte ülkemiz eğitim hayatına sağlayacağımız katkıların artacağına inancımız tamdır.” diye konuştu.

Elektronik, Sağlık, İnşaat, Turizm ve Enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Can Holding, 1972 yılında kuruldu. Energy Petrol, Golden Hill, Mediza Hospital, Telefox, Awox, Energia ve Tectone firmalarını bünyesinde barındıran Holding’in 6 binden fazla çalışanı bulunuyor.