Kategoriler
Emlak Haberleri

İstanbul Finans Merkezi ofis ve AVM kira başvuruları başladı!

İstanbul Finans Merkezi projesi içerisinde yer alan ofis blokları ve Alışveriş Merkezi’nde yer alan bağımsız bölümlerin kiralanma süreci başlamıştır. Finans merkezi projesinin mimarisinin yeni yüzü yayınlanmıştır. Hazırlanan internet sitesinde ofis, ve alışveriş merkezi için kiralama sürecinin başladığı belirtilmiştir. Ayrıca başvurular alınmaya başlanmıştır. Ümraniye’de inşaatı devam eden projenin 2022 yılının ortasında büyük bir bölümünün açılıp faaliyete alınması planlanmaktadır.  Başvurular web sitesi üzerinde yer alan Kiracı Başvuru Formu üzerinden yapılmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı, Varlık Fonu’nu devreye alarak projede hayata geçirilmeye devam etmektedir. Böylece projenin 2022 yılına yetiştirilmesi amacıyla inşaat sürecine hız kazandırmıştır. Proje tamamlandığında kamu bankaları, SPK ve BDDK gibi düzenleyici kuruluşlarının merkezlerini gelecek yıl İstanbul Finans Merkezi içerisine taşıması planlanmaktadır.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Finans Merkezi’nde yer alan binaların dış görünümünde değişiklik yapılmıştır. Ayrıca bir mimarlık firması ile anlaşma yapılmıştır. Projedeki en yüksek bina olan 60 katlı Merkez Bankası binasının mimari tasarımında değişikliğe gidilmekteydi. İlki için gerçekleştirilen mimari yarışmayı Alman HPP firması kazanmıştır. Yeni tasarımı ise “davet” usulüyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin mimarı Şefik Birkiye üstlenmektedir. İstanbul Finans Merkezi için hazırlanan internet sitesindeki görsellerde, bütün binaların birbirleriyle mimari ve estetik açıdan uyumlu duruma getirildiği görülmüştür.

İstanbul Finans Merkezi kiralamaları başladı

İnternet sitesinde projenin tanıtımına ek olarak gayrimenkullerin kiralanmasına yönelik bir bölümde açıldığı belirlenmiştir. Ofisler, otel, alışveriş merkezinin tanıtıldığı sitede kiralama başvuruları da online olarak alınmaya başlamıştır. Ofisler için ayrı, alışveriş merkezinde yer alan bağımsız bölümler için ise ayrı başvuru yapılmaktadır. Ofis başvuru formunda firma adı, firma adresi, faaliyet alanı, sektörü, ticari unvanı gibi bilgilerin doldurulması gerekmektedir. Alışveriş merkezi başvurularında ticaret unvanı, firma adresi, telefon numarası web sitesi gibi bilgilerin doldurulması gerekmektedir.

İstanbul Finans Merkezi’nde, 1 milyon 400 bin metrekare büyüklüğe sahip ofis alanları bulunmaktadır. 350 mağazadan oluşan 100.000 metrekare büyüklükteki alışveriş merkezi yer alacaktır. 22 bin metrekarelik konferans merkezi, 300 odalı ve 375 yatak kapasiteli 30 bin metrekarelik 5 yıldızlı otel bulunacaktır. Ayrıca 26 bin araç kapasiteli kapalı otopark bulunacaktır.

Projenin faaliyet alanları

İstanbul Finans Merkezi projesinin faaliyet alanları ise şu şekilde açıklanmıştır; Açık Bankacılık, Aile Ofisleri, Aracı Kurumlar, Bölgesel Yönetim Merkezleri, Dijital Bankacılık, Finansal Kiralama bulunmaktadır. Ayrıca Faktoring Ve Finansman, Fintek, Fon Yönetimi, Katılım Finans, Özel Bankacılık, Özel Sermaye bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Perakende Bankacılık, Portföy Yönetimi, Sermaye Piyasaları, Sigorta Ve Reasürans, Varlık Yönetimi, Vergi Hukuk Ve Danışmanlık Firmaları, Yatırım Bankacılığı ve Yeşil Finans yer almaktadır.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…