Kategoriler
Proje Haberleri

Kanal İstanbul için 3 etabın imarına onay verildi

Kanal İstanbul Projesi yeni bir onaydan daha geçti. Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi adına kullanılacak olan alanın imar planlarını onayladı.

Kanal İstanbul Projesi için hız kazandırılıyor

Kamuoyunu ikiye bölen Kanal İstanbul Projesi için hazırlıklar devam ederken; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İstanbul ili Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı” kararı altında hazırlanan imar planlarından 3’ünün onayını verdi. Toplamda 7 etap şeklinde düşünülen proje için Arnavutköy ve Başakşehir’i kapsayan alanlar hakkında yeni kararlar verilmiş oldu. Belirgin alanlar içerisinde konut ve yeşil alan projelerinin öne çıkması beklenirken; ayrıca konut kat sayısında ve ulaşım güzergahlarında yapılacak değişiklikler ile atılacak adımlar belirlendi.

Yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı” değişikliği ve yapılan itiraz başvuruları sonucunda revize edilmiş ve yeniden askıya çıkarılmıştır. Bu yönetmeliğin onayı ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 23 Aralık 2019’da onaydan geçmişti.

Verilen son karar neticesinde ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından, “İstanbul ili Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Plan Değişikliği” çerçevesinde 3 etabın imar planı onaylandı. Belirli madde üzerine harekete geçen Kurum, Kanal İstanbul Projesi adına, 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları’nın onayını vermiş oldu.

Arnavutköy ve Başakşehir’i kapsayan kararlar

Kanal İstanbul Projesi için 7 etabın değişim yaşayacağı süreçte 3 etabın onayı verildi. İmara açılan bu 3 etap ise Arnavutköy ve Başakşehir’i kapsıyor. Proje dahilinde planlanan 1. etap için 3 bin 982 hektar alan, 2. etap için 3 bin 488,6 hektar alan ve 3.etap için 5 bin 893 hektar alan kullanılacak. Böylece toplamda 13 bin 364,2 hektar alanın değişimi söz konusu görünüyor. Bu da yaklaşık olarak 133 milyon 640 bin metrekare alan olarak göze çarpmaktadır.

Onay verilmiş etaplar üzerinde beklenen değişimler ise; ticaret, turizm, konut, sosyal donatı, resmi kurum, teknik altyapı kullanım, lojistik tesis, fuar alanları ve teknoloji geliştirme bölgesi gibi pek çok alan yaratım sürecinden geçecek. Ayrıca belirlenen bölgelere yeşil alanların yapılacağı da duyuruda yer aldı.

Planlar dahilinde yeni görüntüsüne kavuşturulacak olan Arnavutköy ve Başakşehir için bisiklet ve yürüyüş yollarının yapılmasına karar verildi. Uzmanlarla birlikte çalışacak olan mühendisler, belirlenen alanlar üzerinde ekolojik koridorlar oluşturacak.

Aynı zamanda yeşil alanlara ağırlık verileceği söylenirken, yaklaşık 60 milyon 663 bin metrekare bu istek doğrultusunda değişime uğrayacaktır. Bu oranlar ise hedeflenen projenin yaklaşık olarak yüzde 52’sine tekabül ediyor.

Yüksek katlı binalar tarih olacak

Yakın zamanda ön plana çıkan yatay mimarinin belirlenen bölgeler üzerinde de hayata geçeceği duyuruldu. Hedeflenen proje için artık yüksek katlı binalar yerine sadece zemin +3 katlı binalar görülecek.

Yeni emsal kararına uygun sosyal donatı alanlarına karar veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 0,75 ile 1,50 arasında emsal kararına uyum sürecini başlattı. Böylece yapı yükseklikleri yalnızca zemin +4 kat olarak inşa edilecektir.

Sonuç itibariyle yüksek katlı binaların geride kalacağı projede, konut ve sosyal donatılar ön plana çıkmış oluyor.

Proje dahilinde güzergahlar belirlendi

Kanal İstanbul Projesi kapsamında yeniden düzenlenen kararlar, imar planlarına uyum sağlıyor. Yeniden belirlenen güzargahlar için şimdiden planlar oluşturuldu. Bu kapsamda toplu taşıma alanlarından karayolu, metro ve raylı sistemler kullanıma açılacaktır. Kişilerin tercihleri sonunda İstanbul merkezine ve şehirler arası yollara kolayca bağlanacağı güzargahlar plan dahilinde yer alıyor.

“Halkalı-İstanbul havalimanı-Gayrettepe raylı sistem hattı, Kuzey Marmara otoyolu bağlantı ve güzergahı, Küçükçekmece-Avcılar karayolu geçiş güzergahı, E5 Karayolu bağlantı ve geçiş güzergahı ile TEM otoyol bağlantı ve güzergahı” şeklinde belirlenen yeni güzergah planları da açıklamaya dahil edilmiştir.

Diğer 4 etap için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü bilinirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu alanlar için ilerleyen zamanlarda imar planlarını gerçekleştirecek.