Kategoriler
Kentsel Dönüşüm

Kartal Orhantepe Kentsel Dönüşüm temel atma töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kartal Orhantepe Mahallesi’nde Büyük Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’ne katılmıştır. Kurum, 955 konutluk Kartal Büyük Dönüşümü projesinin 150 bağımsız bölümün temel atma töreninde konuşma yapmıştır. Bakan Kurum; “Cumhurbaşkanımızın 2012’de ortaya çıkardıkları vizyonla ‘Türkiye’nin Her Yerinde Kentsel Dönüşüm’ çalışmalarını başlattık. Şimdiye kadar 3 milyon konutumuzu dönüştürdük. Böylece 12 milyon vatandaşımızın hayatını teminat altına aldık. Şu anda ülkemizin dört bir yanındaki şantiyelerde 120 milyar TL yatırım bedeliyle, 350.000 kentsel dönüşüm ve sosyal konutumuzu süratle dönüştürüyoruz.” şeklinde konuşmuştur.

“İstanbul’un depremden önce gündemi yok”

Bakan Murat Kurum, İstanbul’un depremden ve kentsel dönüşümden daha öncelikli bir gündeminin olmadığına değinmiştir. Ayrıca Kurum; “Malesef ki ülke topraklarımızın yüzde 66’sı deprem riski altındadır. Bununla birlikte nüfusumuzun yüzde 71’i bu alanlarda yaşamaktadır. Yalnızca 100 yılda 80.000 vatandaşımızı depremler sebebiyle kaybettik.” ifadelerini kullanmıştır.

Murat Kurum; “Hayalimiz, duamız, hedefimiz 2035’e kadar Türkiye’nin deprem riski taşıyan alanlarında kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir binamızı bırakmamaktır.” ifadelerini kullanmıştır. Ayrıca Kurum; “Mevcut olarak İstanbul’da 39 ilçede sahada 140.000 konutun inşasını hızlı biçimde sürdürüyoruz. Dün iftarda Fikirtepe’de konutlarına kavuşan vatandaşlarımızla beraberdik. Hem yeni yuvaları hayırlı olsun dedik hem de toplam 11.000 konutluk projemizin haberlerini verdik. Şimdi Kartal’da bir güzel işe daha imza atıyoruz.” ifadelerini kullanmıştır.

“Kartal Orhantepe Mahallesi’nde 1.500 konut yapacağız”

Murat Kurum, Kartal Orhantepe’de, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle; 811 konut ve 144 dükkân olmak üzere 955 bağımsız bölümün yapımını başlattıklarını bildirmiştir. Bu projenin toplam yatırım değeri 650 milyon TL olmaktadır. Ayrıca Bakan Kurum; “Şu anda 805 bağımsızın birimin inşaat çalışmalarını sahada sürdürüyoruz. Bugün de kalan 150 bağımsız birimin temellerini atıyoruz. Bütün konutları ve dükkânları 2023 yılında teslim etmeyi planlıyoruz. Orhantepeli vatandaşlarımıza bir müjdemiz daha var. Ada bazlı dönüşüm içerisinde yer almayan, fakat parsel bazında kalan 400 hak sahibi vatandaşlara yıktıkları her binanın da yerine yenisini yapıyoruz. 500 milyon yatırım bedeliyle, 23 binada 500 dairemizin inşaatlarına bu yıl içerisinde başlayacağız. Üstelik 1 yıl içerisinde de tamamlayacağız. Bu konutlarımızı da eklediğimizde Kartal Orhantepe’nin dönüşümünde 1.500 konut sayısına ulaşacağız.” dedi.

“Şehrin içindeki taş ocağı millet bahçesi oluyor”

Bakan Murat Kurum, temel atma töreninde açıklamalarda bulunmuştur. Kurum, Kartal’da E-5’in kıyısında İstanbul’da kent merkezinde tek taş ocağının da millet parkın dönüştürüleceğini açıklamıştır. Ayrıca Kurum; “Esentepe’deki taş ocağının yerine 313.000 metrekare büyüklüğünde, Kartal Millet Bahçemizin yapımına başlıyoruz. Haziran ayında Dünya Çevre Haftası’nda yapımına başlıyoruz. İnşallah 2023 yılında, Dünya Çevre Günü’nde tamamlayıp sizlere, Kartal’a, İstanbul’a armağan etmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…