Kategoriler
Güncel Gündem SonDakika

Kaymakamlık sınavı konuları ve sınav tarihi… HES koduna dikkat!

Ekim ayının 18’inci gününde yapılacak Kaymakamlık sınavı, “Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi” ve “Alan Bilgisi Testi”ni içeriyor. Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi, 34 sorudan oluşurken Alan Bilgisi Testi ise adaylara 66 soru sunacak.

Kaymakamlık sınavı soruları

Kaymakamlık sınavı soruları, Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi” ve “Alan Bilgisi Testi” olmak üzre iki ana başlık altında toplanacak. Genel Yetenek ve Genel Kültür’deki soruların 14’ü Türkçe konularından oluşacak. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi konusundan da dört adet soru gelecek.

Türkiye’nin Sosyo-Ekonomik Yapısı konusundan 10, Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları’ndan ise 6 soru soru sorulacak. Sorular çoktan seçmeli olarak belirlenirken ülkedeki bugüne kadar gerçekleşen siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeleri bilmekte fayda var.

Alan Bilgisi Testi hangi konuları içeriyor?

Kaymakamlık sınavı için düzenlenen bu testteki soruların 13’ü Anayasa Hukuku’ndan gelecek. İdare Hukuku’ndan 18, Türkiye’nin İdari Yapısı’ndan 14, Türkiye’de Mahalli İdareler’den 9, Ekonomi’den ise 12 soru sorulacak.

Kaymakam Adaylığı Sınavı örnek sorular

Geçen yıl düzenlenen İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı‘ndaki soruların yüzde 10’una ulaşmak için tıklayınız.

Kaymakamlık sınavı ne zaman?

ÖSYM tarafından düzenlenecek Kaymakam Adaylığı Sınavı, Ankara’da yapılacak. Sınav, 18 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Saat 10.15’te başlayacak sınav için en geç saat 10.00’a kadar binaya alım yapılacak. Burada önemli olan saat 10.00’dan sonra sınav alanına giriş yapılamayacak olması.

Sınavda toplam 100 adet soru sorulacakken sınav süresi 2,5 saat olacak.

Kaymakan Adaylığı Sınavı geç başvuru tarihi

Kaymakamlık sınavı için başvurular, 2 Eylül ile 9 Eylül arasında alındı. Bu tarih aralığında başvuru yapmayanlar ise 17 Eylül 2020 tarihinde başvuruda bulunabilecek. Adaylar sınava yönelik başvuruda bulunmadan önce HES kodu almış olması gerekli.

Bitiş süresi sınav tarihini veya ileri bir tarihini kapsayacak şekilde alınan HES kodu, başvurusu sistemindeki “Profilim” kısmının altında bulunan “HES KOD BİLGİLERİM” linkine girecek.

HES kodu nasıl alınır?

HES kodu almak için tıklayın.

Başvuru nasıl yapılır?

Başvuru yapmak için tıklayın.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan sınav ilanı

2020 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı Kılavuzu

Taşınmaz Haber