Kategoriler
Kentsel Dönüşüm

Kentsel Dönüşüm Kredisi tutarı değişti

Riskli yapı olarak belirlenen gerçek ve tüzel kişilere ait konut ya da iş yerleri için sağlanan faiz destekli kredilerde, kredi tutarı değiştirilmiştir. Kentsel dönüşüm ile ilgili önemli bir karar değişikliği yapılmıştır. Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar bağlamında riskli yapıların restore edilmesi için kullandırılacak kentsel dönüşüm kredisi tutarları iki katına yükseltildi.

Kentsel Dönüşüm Kredisi 160 bin TL Oldu

Bundan önceki uygulamada kentsel dönüşüm kredisi olarak 80 bin TL verilmekteydi. Şimdi ise yeni uygulama ile bu tutar 160 bin TL oldu. Ayrıca konut yapım kredisi, konut edinme kredisi, iş yeri yapım kredisi, iş yeri edinme kredisi tutarları ise 200 bin TL iken 400 bin TL oldu.

Birden çok bağımsız kısmı bulunan hak sahipleri için de kredi tutarı yenilenmiştir. Her bir bağımsız bölüm için 1 milyon TL olan kredi tutarı 2 milyon TL oldu. Ayrıca azami ana para ödemesiz dönem sayısında da güncellemeler oldu. Bu hususta konut edinme kredisi ve iş yeri edinme kredisinde 1 seneden 2 seneye çıktı.

Diğer güncel haberlere ulaşmak için tıklayınız…