Kategoriler
Kentsel Dönüşüm

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası

Kentsel dönüşüm, günümüzde birçok ülkede önemli bir konu haline gelmiştir. Türkiye de bu konuda ilerleme kaydetmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlerinin riskli yapı tespitini yaptıran vatandaşların evlerinin maliyetinin yarısının devlet tarafından karşılanacağını açıklamıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ise kampanyanın detaylarını 5 adımda sıraladı. Bu yazıda, “Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasının detayları hakkında bilgi verilecektir.

Kentsel dönüşümde seferberlik başlatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümde yeni bir seferberlik başlatıldığını duyurdu. Evlerinin riskli yapı tespitini yaptıran vatandaşlarımızın ister yerinde ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısını devletin karşılayacağını söyledi. Bu, vatandaşların evlerini dönüştürmeleri için önemli bir fırsattır.

Kampanya kapsamında, 100 m² 2+1 daire için 750 bin TL devletten karşılanacaktır. Ayrıca kalan tutara yüzde 10 peşinat ve 5 bin 625 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade uygulanacaktır. 120 m² 3+1 daire için ise 900 bin TL devletten karşılanacaktır. Ve ayrıca kalan tutara yüzde 10 peşinat ve 6 bin 750 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade uygulanacaktır.

5 adımda kentsel dönüşüm

Adım 1: Başvuru

Mülk sahipleri 26 Nisan – 29 Mayıs tarihleri arasında e-devlet üzerinden başvuru yapabilirler.

Adım 2: Ön İnceleme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından başvuruda bulunulan binanın ön incelemesi yapılacaktır. Ve keşif raporu hazırlanacaktır.

Adım 3: Protokol Hazırlama ve Proje Aşamasına Geçiş

Gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanacak, proje aşamasına geçilecektir.

Adım 4: Ruhsat Alma Süreci

Ruhsat alma süreci başlayacaktır.

Adım 5: İnşa Süreci

Binanın boşaltılmasıyla TOKİ eliyle başlatılacak inşa süreci en geç 2 yıl içinde tamamlanacaktır. Ayrıca bu süreçte 10.500 TL taşınma ve aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacaktır.

Kampanya kapsamında 100 m² 2+1 daire için 750 bin TL devlet karşılayacaktır. Ayrıca kalan tutara yüzde 10 peşinat ve 5 bin 625 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade uygulanacaktır. Kampanya kapsamında 120 m² 3+1 daire için ise 900 bin TL devlet karşılayacaktır. Ve ayrıca kalan tutara yüzde 10 peşinat ve 6 bin 750 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade uygulanacaktır.

Ayrıca kira yardımında da bir artış yapılmıştır. Bu konuda Cumhur Başkanı Erdoğan sosyal medya hesabından bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamaya göre İstanbul’da kira yardımı 3 bin 500 TL’den 5 bin 250 TL’ye yükseltilmiştir.

Diğer Kentsel Dönüşüm haberleri için tıklayınız…