Kategoriler
Emlak Haberleri

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu?

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu sorusunun cevabı merak edilmektedir? Ayrıca çıkan haberlerin doğru olup olmadığını merak etmektedir. Bazı sosyal medya hesaplarında “kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verilmiştir” yazılmıştı. İletişim Başkanlığı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verildi” şeklinde bir açıklaması olmadığını bildirmiştir. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadığını belirtmiştir. Dolayısıyla, kiralardaki yüzde 25 sınırının devam edip etmeyeceği hala belirsizliğini koruyor.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin Açıklaması

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin sosyal medya hesabından açıklama yapılmıştır. Açıklamada bazı sosyal medya platformlarında “yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verildi” iddialarının doğru olmadığı vurgulanmıştır.

Yasal Düzenleme ve Uygulama Süreci

Konut kira artışları ile ilgili düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda 2022 Haziran ayında kabul edilmiştir. Bu düzenleme ile konut kira artışlarının bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25’ini geçmemesine ilişkin sınır getirilmiştir. Ayrıca düzenleme, 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir.

Kira Artış Oranı Hakkında Bilgi

Yüzde 25’lik kira artış oranı, 6098 sayılı Borçlar Kanunu’na konut kira sözleşmelerinde geçici madde eklenmiştir. Ayrıca eklenen Geçici Madde 2 hükümleri doğrultusunda 1 Temmuz’a kadar uzatılmıştır. Ancak herhangi bir resmi makamın, bu sınırın kaldırıldığına dair bir açıklama yapmadığı belirtilmiştir.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı son durum

Bu kiralardaki yüzde 25 zam sınırıyla ilgili olarak henüz net bir karar alınmamıştır. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili açıklama yapmıştır. Ayrıca açıklamada, ne sınırın kaldırılacağı ne de devam edeceği konusunda resmi bir ibare bulunmamaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Emlak haberler için tıklayınız…

Exit mobile version