Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

Kızılbük GYO halka arzında talep toplama başladı

Sinpaş’ın turizm ve devre mülk konusunda iştirak şirketi olan Kızılbük GYO vatandaşlara sunulmaktadır. Devre mülk, otel, termal tesis ve alışveriş ve yaşam alanları bulunmaktadır. Bu alanların yatırımları ile 5,5 Milyar TL portföy büyüklüğünde olan şirketin talep toplama tarihleri 4, 5 ve 6 Ağustos olarak belirlenmiştir. Hisse fiyatı 15,80 TL olarak belirlenmiştir. Bu bağlamda Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. ve Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. konsorsiyum lideri, Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ise eş lider olarak görev alacaktır. Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, şirketin halka arzına ilişkin bilgi vermiştir. Marmaris’te yaptıkları projeyi anlatmıştır ve konut sektöründeki son durumu da değerlendirmiştir.

“Yıl İçinde Meydana Gelen Büyük Halka Arzlarından Biri Olmasını Hedefliyoruz”
Mahmut Sefa Çelik, Sinpaş’ın 47 yıllık tecrübesiyle gayrimenkul sektöründe saygınlığın ve güvenilirliğin timsali olduğuna değinmiştir. Ayrıca Çelik, “Bu tecrübeyi Kızılbük GYO ile turizm sektörüne yenilikler koyarak büyütmeyi hedefliyoruz. Bununla birlikte ülkemiz turizm sektörünün gelişmesine ve çeşitlendirilmesine katkı sağlayacak yeni bir döneme girmekteyiz. Turizm, otelcilik ve devre mülk konusunda uzmanlaşmış şirketimizi halka sunmaktayız. Bunun için çok heyecanlıyız. Kızılbük GYO halka arzının, Türkiye’de yıl içinde meydana gelen büyük halka arzlarından biri olmasını hedefliyoruz.” açıklamalarında bulunmuştur.

“Halka Arz Ortak Satış Olarak Gerçekleştirilecek”
Çelik, hisse fiyatının 15,80 TL olarak belirlendiğini açıklamıştır. Bununla birlikte, “4, 5 ve 6 Ağustos tarihlerinde talep toplayacağız. Halka arz ortak satış olarak gerçekleştirilecek. Halka arzdan toplanan kaynak Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bünyesindeki faaliyetler için kullanılacaktır.” şeklinde konuşmuştur.

“Yatırımcılar 6 Ay İçinde Yüzde 15 Hisse Sahibi Olacak”
Çelik, şu zamana kadar halka arzlarda rastlanmamış çeşitlilikte teşvikler vereceklerini belirtmiştir. Ayrıca şu açıklamalarda bulunmuştur; “Bunlardan en mühimi uzun vadeli yatırımı teşvik etmek için yatırımcılar aldığı hisseyi 6 ay elinde tutmaktadır. Bu yatırımcılar, yüzde 15 bedelsiz hisse sahibi olacaktır. Üstelik, Sinpaş veyahut Kızılbük projelerinden gayrimenkul almak isteyen yatırımcılarımız halka arza katılırlarsa bu gayrimenkullerden yüzde 20 indirim hakkı elde edeceklerdir. Yine halka arza katılan yatırımcılarımıza konaklama tesislerimizde yüzde 40’a kadar indirim sağlanacaktır. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. ve Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin konsorsiyum liderleri olduğu halka arzda, Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ise eş lider olarak görev almaktadır. Pay almak isteyen yatırımcılar diğer konsorsiyum üyelerinden hesap açarak işlem yapabilir.”

“Şirket Kazanacak ve Kazandıracak”
Çelik, şirketin gayelerini aktarmıştır. Ayrıca, “Biz çok özel ve rakibimiz olmayan bir sektörde çalışmak üzere adım attık. Özellikle son dönemde sağlıklı yaşam, termal turizm sektöründe ciddi gelişmeler, önemli yatırımlar bulunmaktadır. Biz de bu alanlara yatırım yapıyoruz. Özellikle yazlık beldelerindeki konutlara çok fazla ilgi sebebiyle fiyatlar artmıştır. Seçenek olarak yalnızca 1 veya 2 hafta gibi bir zaman dilimine sahip olduğunuz mülkü satıyoruz. Otel, tatil köyü veya o bölgelerde yazlık almaya göre çok çok avantajlıdır. Bu avantajı gören müşterilerimiz projemize yoğun ilgi gösteriyor. Burada farklı bir pazar var biz bu pazarda karlı bir ticaret yapıyoruz. Dolayısıyla bu şirket kazanacak ve kazandıracak’ dedi.

“Şirket Hisselerinin Yüzde 25’i Halka Arz Edilmektedir”
Mahmut Sefa Çelik, Karın yüzde 20’sini temettü şeklinde dağıtmayı şirket politikası olarak belirlediklerini söylemiştir. Bununla birlikte yaptığı açıklamalarda; “Teşvikler Sinpaş’ın iştiraki olan Kızılbük GYO’yu yatırım bakımından oldukça cazip bulunmaktadır. Şu anda şirket hisselerinin yüzde 25’ini halka arz ediyoruz. Halka arz büyüklüğümüz 948 milyon TL, satılacağını hatta bu sayının birkaç kat üstünde talep gelmesini hedeflemekteyiz. ‘KZBGY’ koduyla ilerleyen haftalardan itibaren borsada işlem görmeye başlayacağız.” sözlerini kullanmıştır.

Kızılbük Thermal Wellness Resort Projesi
Çelik, şirketin ilk projesi olan Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin, Marmaris’te yapıldığını söylemiştir. Bununla birlikte, “Projeyi, 2023 ilkbahar sezonunda turizm ve gayrimenkul sektörüne kazandıracağız. Marmaris’in benzersiz koyları olan İçmeler bölgesinde içinde 4 koyu barındıran proje olmaktadır. Bu proje 5 yıldızlı otel, alışveriş merkezi, rekreasyon alanları, büyük termal kür merkezinden oluşmaktadır. Devre mülk satışları devam etmektedir. Kızılbük GYO ile uzun vadede dünyanın çeşitli bölgelerinde aynı konsepti gerçekleştirerek yatırım yapmayı da değerlendirebiliriz.” şeklinde konuşmuştur.

Konut Sektöründe Son Durum
Çelik, konut sektöründe 2020 yılında 1,5 milyon tane satışla tüm zamanların rekorunun kırıldığına değinmiştir. Ayrıca Çelik; “Bu seneki satışlar 2020 satışlarının biraz üstünde seyredilmektedir. Bu yılı en kötü 2020’nin rakamlarıyla kapatacağımızı düşünüyorum. 2020’de 0,64 faiz oranıyla esaslı bir kampanya yapılmıştı. Yine sonbaharda bu doğrultuda bir kampanya beklentimiz daha bulunmaktadır. En azından psikolojik sınır olan yüzde 1’in altına indiği takdirde sektörü yılı büyümeyle kapatacaktır. 2021’in ilk 6 aylık şirket olarak iyi geçmiştir. Yılbaşında belirlediğimiz hedeflerin biraz üzerinde bulunmaktayız. Sektör ise 6 ayı 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 3’lük bir yükselmeyle sonlandırmıştır.” açıklamalarında bulundu.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…