Kategoriler
Gündem

Köksal Engür hayatını kaybetti

Ünlü oyuncu İsmail Köksal Engür, 77 yaşında hayatını kaybetmiştir. Oyuncunun ölümü, böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar sebebiyle gerçekleştiği bildirilmiştir. Cengiz Bozkurt, acı haberi sosyal medya hesabından duyurmuştur. Bozkurt, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı dileklerini iletmiştir.

Ünlü sanatçı Köksal Engür’ün cenaze töreni için Karacaahmet Şakirin Camii’nde öğle namazını müteakip, Karacaahmet Sultan Cemevi ve Karacaahmet Camii arasındaki 8. ada’da defnedileceği açıklanmıştır. 77 yaşındaki ünlü oyuncu böbrek yetmezliği sonucu hayatını kaybetmiştir.

Köksal Engür kimdir?

1946 doğumlu olan Köksal Engür, meslek hayatına 10 yaşındayken TRT Ankara Radyosu’nda başlamıştır. Ankara radyosunda kısa radyo tiyatrolarıyla başlamıştır. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Sanatçı Engür, tiyatro, sinema ve dizi filmlerde birçok rol almıştır. Ayrıca özellikle son dönemde ‘Leyla ile Mecnun’ dizisinde ‘Ak Sakallı Dede’ rolüyle izleyicilerin beğenisini kazanmıştır.

Seslendirme sanatçısı olarak da tanınan Engür, Hollywood yıldızları Robert de Niro, Al Pacino, Dustin Hoffman ve ayrıca Robin Williams gibi ünlü isimleri seslendirmiştir. Ayrıca ‘Susam Sokağı’ndaki ‘Büdü’ karakteriyle ve ‘Red Kit’ çizgi filminde ‘Red Kit’i seslendirmiştir.

Afife Tiyatro Ödülleri’nde 1999’da ‘Yılın En İyi Erkek Oyuncusu’, 2002’de ise ‘Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu’ seçilen İsmail Köksal Engür, 2005’te 16. Ankara Film Festivali’nde ‘Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülünü almıştı.

Ülkemizin kaybettiği bu değerli sanatçıya Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız…