Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut alamayanlar arsa almaya yöneldi

Son dönemlerde satılık konutlarda fiyatlar, ortalama yüzde 50 artmıştır. Bu oran İstanbul’da bazı bölgelerde yüzde 100’e kadar çıkmıştır. Artan fiyatlar sebebiyle konut alma hayalini erteleyenler ise arsa almaya yönelmiştir. Bütçe dostu olmasından dolayı İstanbul Esenyurt, Tekirdağ Çerkezköy ve Çorlu civarları büyük rağbet görmektedir.

Değerlenmesini bekliyorlar

Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, başta ticari yapılar olmak üzere pek çok konut ve arsa satışını gerçekleştirmiştir. Altınay, emlak satışları hakkında bilgi vermiştir. Ayrıca son 1 senede büyük fiyat artışların yaşandığını belirtmiştir. Altınay, “Konut fiyatları Türkiye genelinde yüzde 50 oranında artmıştır. Bu oran İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerin gözde ilçelerinde yüzde 100’e kadar çıkmıştır. İnşaat maliyetlerinin artması bunun en büyük sonucudur. Bu sebeple de birçok insan birikimleriyle konut alamaz hale gelmiştir.” dedi.

Altınay, konut fiyatlarında artış sebebiyle alım yapmayanların yatırıma yöneldiğini aktarmıştır. Ayrıca, “Büyük bir kısmı parasını yatırım araçlarında tutuyor. Fakat bir kısmı da arsalara yöneldi. Şimdi alıp değerlenmesini bekliyorlar. Özellikle de değerinin altında arsa olursa kapış kapış gidiyor” diye konuştu.

“Tekirdağ’ın ilçelerine rağbet var”

Gülcan Altınay, en çok rağbet gören yerler hakkında da açıklamalarda bulunmuştur. Altınay, “Bütçe dostu olması sebebiyle İstanbul Esenyurt, Tekirdağ Çerkezköy ve Çorlu civarları büyük rağbet görüyor. Bunun dışında Silivri’ye, Çatalca’ya yakın mahalleler istenmektedir. İnsanlar, buralara küçük de olsa bir ev yapıp hafta sonları zaman geçirebilecekleri yerler olsun istiyorlar. Covid-19 salgın öncesine göre 2-3 kat fiyat artmasına rağmen talep görmeye devam ediyor.” ifadelerini kullanmıştır.

“Arsa alırken İmar durumuna bakın”

Arsa alırken birçok konuya da dikkat etmek gerekmektedir. Bazı satıcılar imar, tapu gibi konularda yatırımcılara yanlış bilgiler verebiliyor. Gülcan Altınay konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulunmuştur; “Arsa satın alırken öncelikle kişiler tapuya gidip üzerinde herhangi bir haciz vs. var mı diye baktırabilmektedir. Ayrıca belediyeye gidip arsanın imar durumu hakkında sorgulama yaptırabilir. Bunlarla uğraşmak istemiyorsa da özel ekspertiz de anlaşıp, ekspertize bütün arsanın araştırmasını yaptırabilir. Tapu esnasında da resmi olarak ödemeler banka yoluyla yapılır ve imzalar atılır.”

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…