Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut alırken nelere dikkat edilmeli

Yıldırım Grup İcra Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım daire satıl almak isteyenlere tavsiyelerde bulundu. İşte sizlere konut alırken yol gösterecek öneriler..

1-Lokasyona önem verilmeli

Alınacak olan daire oturum amaçlı ise aile bireylerinin sosyal yaşam beklentisi, konutun merkezi lokasyonlara yakınlığı ve genel ulaşım imkanları gibi detaylar gözden geçirilmeli.

Yatırım içim düşünülüyorsa tercih edilecek dairenin bulunduğu bölge özelinde getirdiği fırsatlar mutlaka değerlendirilmeli. Alınacak dairenin okul, alışveriş merkezi, toplu taşıma, hastane gibi merkezlere yakınlığına dikkat edilmeli.

2-Deprem yönetmeliğine uygun olmalı

Satın alacağınız dairenin zemin etüdüne dikkat edilmesi gerekiyor. Doğru işçilik ve konutun deprem standartlarına uygun bir şekilde inşa edilip edilmediği muhakkak kontrol edilmeli.

3-Kaliteli malzeme seçimine bakılmalı

Tercih edilecek olan dairenin ön plana çıkan bir başka detay ise; daire inşa edilirken kullanılan malın ve malzemenin kalitesidir. Bu noktada tercih edilen camlardan, kapılara hatta beton harcına kadar her detay titizlikle incelenmelidir.

4- Kat mülkiyeti iskânı alınmış daireler tercih edilmeli

Konut ile ilgili olarak, tapu kaydının mutlaka incelenmesinin sağlanması gerekiyor. Tapu Müdürlüğüne gidilerek; kira, şerh, haciz gibi durumların olup olmadığı tapu kaydından mutlaka bakılması gerekiyor. Yapı Kullanım İzin belgesinin olup olmadığı da mutlaka dikkat edilmeli.

5-Maket üzerinden alım yapılmamalı

Alınacak olan dairenin proje için hazırlanan maket üzerinden satışının gerçekleştirilmemesi gerekiyor. Maket üzerinden daire alındıktan sonra, proje tesliminde farklı bir durum ile karşılaşmak için mutlaka net ve brüt alan konusunda netlik sağlamanız ve nasıl bir yapıya sahip olduğunuz konusunda netlik kazanmanız gerekiyor.

6-Satış protokollerine dikkat

Satın alınacak olan dairenin sosyal alanlarının ve otopark gibi unsurların ücrete tabi olup olmadığı ve aidat stratejisine dair planlamalar önceden öğrenilmelidir.