Kategoriler
Proje Haberleri

Konut fiyatları artabilir

Çukurova Gayrimenkul Başkanı Tamer Son, hemen teslim projelerdeki avantajlı fiyatlar ve cazip kampanyaların değerlendirilmesini tavsiye etti.

Son, inşaat maliyetleri ve dövizdeki artışın mevcut projelerdeki konut fiyatlarına yansıtılmadığını söyledi. Son, stoklar tükendiğinde yeni başlayacak projelerde artan maliyetler nedeniyle konut fiyatlarının düşmeyeceğini aksine kaçınılmaz olarak yükseleceğini vurguladı.

Geçen yıllarda projeden satışlara ilginin daha yüksek olduğunu belirten Son, son dönemde tüketicilerin hemen teslim projelere yöneldiğini dile getirdi. İnşaat maliyetleri ve dövizdeki artışın mevcut projelerdeki konut fiyatlarına yansıtılmadığını belirten Son, stoklar tükendiğinde yeni başlayacak projelerde artan maliyetler nedeniyle konut fiyatlarının düşmeyeceğini aksine kaçınılmaz olarak yükseleceğini vurgulayarak tüketicilere hızlı karar vermelerini tavsiye etti.

Türkiye’nin İnşaat sektörünün dünyadaki diğer gayrimenkul piyasalarıyla karşılaştırıldığında en büyükler arasında yer aldığını ifade eden Tamer Son, ülkemizde yıllık bazda 1 milyonu aşkın gayrimenkul alım satımı yapıldığını belirtti.