Kategoriler
Ekonomi Gündem

Konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının son aylarda aldığı kararların ardından bankalar, verdiği kredilerin faiz oranlarında indirime gitti. Üç kamu bankasından gelen konut kredisi faiz oranlarının indirilmesi haberi, özel bankaları da harekete geçirdi.

Kamu bankalarının konut kredisindeki faiz oranlarını yüzde 1’in altına indirirken kasım ayında TEB ve İNG Bank konut kredilerindeki faiz oranını yüzde 1’in altına düşürdü. Diğer özel bankaların konut kredisi faiz oranları yüzde 1’in üstünde bulunuyor.

Özel bankalardaki düşük faiz oranlı konut kredisi yüzde 0.98 faiz oranıyla TEB’de bulunurken en düşük faiz oranlı ihtiyaç kredisi ise yüzde 1.1 faiz oranıyla İş Bankasında yer alıyor.

Bankaların sunduğu kredi faiz oranları

Vakıfbank’ın konut kredisini yüzde 0,99 faiz oranıyla sunarken banka tarafından ihtiyaç kredisinde yüzde 1.25 faiz oranı, taşıt kredisinde ise yüzde 1.19 faiz oranı uygulanıyor. Konut kredisini yüzde 0,99 faiz oranıyla veren TEB, taşıt kredisini yüzde 1.1 faiz oranıyla, ihtiyaç kredisini ise 1.18 faiz oranıyla uyguluyor. 

Konut kredisindeki faiz oranının yüzde 1.19 olduğu Yapı Kredi Bankasında taşıt kredisi yüzde 1.19 faiz oranıyla, ihtiyaç kredisi ise yüzde 1.6 faiz oranıyla sunuluyor. Ziraat Bankasındaki konut kredisi yüzde 0,99 faiz oranıyla verilirken bu oran, taşıt kredisinde yüzde 1.19 seviyesine; tüketici kredisinde ise yüzde 1.17 seviyesine çıkıyor. Akbank konut kredisindeki faiz oranını yüzde 1.05 olarak belirlerken taşıt kredisini yüzde 1.13 faiz oranıyla, ihtiyaç kredisini yüzde 1.51 faiz oranıyla, acil durumlar için sunduğu Direkt Kredi ise yüzde 1.55 faiz oranıyla veriliyor.

Taşıt kredisine yüzde 1.31 faiz oranı uygulayan DenizBank, tüketici kredisini ve ihtiyaç kredisini yüzde 1.59 faiz oranlarıyla sunuyor. Garanti BBVA’da bu oranlar konut kredisinde yüzde 1.1 olarak, taşıt kredisinde yüzde 1.23 olarak, ihtiyaç kredisinde ise yüzde 1.54 olarak uygulanıyor. Taşıt kredisini yüzde 1.1 faiz oranında tutan İş Bankası ise ev kredisini yüzde 1.06 faiz oranıyla, ihtiyaç kredisini de yüzde 1.14 faiz oranıyla veriyor.