Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut satışları 1 ayda 10 milyar ciro getirdi

Konut satışları 1 ayda 10 milyar liralık gelir elde etti. 1 Haziran’da duyurusu yapılan ve 2 Haziran’da aktif olarak başvuruları kabul eden kamu bankaları düşük faizli kredi paketlerine kaldığı yerden devam ediyor. 1 yıl ödemesiz dönemin birinci el konutlarda 0.64 faizle, ikinci el konutlarda 0.74 faizle ortaya çıktığı fırsatları Emlak Konut GYO devralmıştı. GYO altında firmaların konut projelerinde indirime gittiği duyurulunca bankalarda oluşan kuyruğa birde satış ofislerindeki kuyruk eklendi.

Konut satışları aralıksız devam ediyor

‘Hayallerini Erteleme Türkiye’ sloganıyla öne çıkan Emlak Konut GYO satış ofislerindeki yoğunluk her geçen gün artış göstermektedir. Tam bir aylık sürecin sonunda kampanyaya ait fırsat konut projelerinden toplam 7 bin adet konutun satışı gerçekleşti. Ciro gelirinin 10 milyar liraya yaklaştığı duyurulurken, kampanyanın bitimine son bir ay kalmış bulunuyor.

Ortaya çıkarılan ve vatandaşlar arasında popülaritesini koruyan fırsat kampanyasında Emlak Konut GYO, önce liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim sağlıyor. Daha sonra yüzde 5 peşinat ile ön ödemenin gerçekleştirildiği konutlarda yüzde 15’lik ödeme 24. ayda yapılmaktadır. Toplam tutarın yüzde 80’i için banka kredisinin kullanılmasına izin verilirken, vade oranları yüzde 0.69’dan başlatılıyor. Borcun geri ödemesi için üçüncü yıldan başlayan taksitler müşterilerin ilgisini her geçen gün çekmeye devam etmektedir.

Tarihi kampanyanın bitişi için geri sayım

Emlak Konut GYO altında indirim sağlayan konut projelerinde yoğunluk sürerken, gayrimenkuldeki durgunluk nihayet sonlandı. Geçmiş yıllarla kıyasladığımızda konut satışlarının olmaması sektörü çıkmaza sokmuştu. Ayrıca pandemi ilan edilen hastalıkla birlikte sektörde oluşan karamsarlık nihayet kalkıyor. Hükümet teşvikli çıkan düşük faiz oranlarına ek ilave olarak Emlak Konut GYO kampanyaları ortaya çıkarılmış ve böylece satışlar rekora ulaşmıştır.

Alınan yeni karar neticesinde gelecek dönemlerde de sürdürülmesi beklenen kampanyada şartlar değişebilir. Ancak tüketici bazlı düşünülen bu girişim fırsatları yine sunacaktır. Kampanya kapsamında devam eden teslime hazır ve yapımı devam eden projeler olmak üzere belli başlı iller ön plana çıktı. Bunlar; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Yalova, Konya, Denizli ve Niğde’dir. Toplamda 10 bin konutun yer bulduğu projeler üzerindeki yoğun ilgi artışı kısa sürede satışların tamamlanmasına neden oldu.