Kategoriler
Proje Haberleri

Konut sigortası yaptırmak isteyenlere 6 önemli tavsiye

Türkiye’nin en önemli sigorta şirketlerinden biri olan MAPFRE Sigorta, konut sigortası yaptırmak isteyenlere oldukça önemli tavsiyelerde bulundu.

Evlerimiz her gün birçok risk ile karşı karşıya kalıyor. Herhangi bir risk durumunda ortaya çıkabilecek zararı telafi edebilmek için de en doğrusu konut sigortası yaptırmak. MAPFRE Sigorta şirketi de bu konuyla ilgili bir dizi tavsiyede bulundu.

1. Konut sigortası, içerdikleri teminatlara ve ek hizmetlere bağlı olarak bazı değişiklikler gösteriyor. Bu sebepten ötürü sigorta şirketinin sunduğu paketin kapsamını detaylıca araştırıp gerekirse ek teminatlar talep edilebilir.

2. Sigortanın fiyatı, binanın yapım tarzı, brüt metrekaresi, kullanım şekli, yapının bulunduğu şehre ve ilçeye bağlı olarak değişiklik gösterir.

3. Konut sigortası yapılırken satış fiyatı değil, inşa bedeli baz alınır. Evi satış fiyatı üzerinden sigortalatma durumunda aşkın sigorta söz konusu olur ve fazla prim ödemek durumunda kalınır. Hasar gerçekleştiği zaman da değerlendirme bu aşkın bedel üstünden değil olması gereken inşa bedeli üstünden yapılır.

4. Evde bulunan eşyalar da konut poliçesi kapsamına eklenebilir. Eşya sigorta bedeli tespit edilirken konuttaki eşyaların bugünün şartlarında yeniden alım değeri düşünülerek bedel tespiti yapılmalıdır. Konuttaki değerli eşyaların teminatına yönelik talepler de ayrıca değerlendirmeye tabi tutulur.

5. Zorunlu Deprem Sigortası’yla depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kayması gibi afetlerin doğrudan sebep olacağı maddi zararlar, poliçede belirtilmiş limitler dâhilinde teminat altındadır. Bunların dışındaki bütün teminatlarda oluşan riskleri minimuma indirmek için sigorta şirketleri tarafından hazırlanan konut paket ürünlerinin tercih edilmesi gerekir.

6. Evin özelliklerine göre konut sigortasını indirimli olarak yaptırma şansı bulunabilir. Örneğin alarm sistemi bulunması fiyat açısından avantaj sağlar. Konut sigortası yaptırırken enflasyondan korunma avantajından faydalanmak da önemlidir.