Kategoriler
Emlak Haberleri

Konut stokları eriyince yeni projeler duyuruldu

Konut stokları eriyince sektör öncüleri çareyi yeni projeleri hayata geçirmekte buldular. 2 Haziran 2020 tarihinde aktif bir hale gelen, hükümet teşvikli düşük faizli konut kredisinin ardından gelen indirimli konut kampanyaları stokları eritti. Bunun üzerine sektörde gelişim sağlayan önderler yeni projeler adına yeni alanlar bakmaya başladılar. Bunlardan 8 müteahhit, 18 yeni proje haberini duyurdu.

Konut stokları talep karşında eridi

Gayrimenkul sektörünü yeniden canlandırma maksatlı atılan adımlar işe yaramış görünüyor. Elde tutulan ve uzun süredir satışı gerçekleşmeyen konutlar gün itibariyle tapuda el değiştirirken; sektöre bağlı inşaat sektörü içinde yeni gelişmeler yaşanmaktadır. Para girişi sağlayan müteahhitler daha ilk günden stok erimelerine karşı uyarıda bulunuyorlardı. Ancak şimdi yatırımlar için heveslerin daha da yükseldiği asıl eldeki konutların tükenmesiyle ortaya çıkmıştır. Son 1,5 aylık döneme ilişkin 8 müteahhit yeni projelere başlayacağını haber verdi. Bu projelerin sayıca toplam 18’i bulduğu gözlemlenirken, söz konusu projelerde öğrenci evleri de yer alacak.

Çalışmalara hız verildi

Yeni projelerinin planlarına hareket kazandıran sektör öncüleri ufak da olsa hedeflerini belirtti. Bunlardan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli, şirket bünyesinde bu yıl Sarıyer Maden Emirgan, Bulgurlu ve İstinye’de olmak üzere toplamda 4 yeni projeye başlattıklarını belirtiyor. Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, düşük konut kredisi sonrasında oluşan yoğunluğun Sinpaş GYO için bir cesaret kaynağı olduğunu aktardı. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, iki kentte karma projelerini başlatmış olduklarını duyurdu. Lens Yaşam Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kutlu, Kurtköy’deki ikinci “Lens Yaşam Projesi” için hazırlık yaptıklarını belirmiştir.

NEF eski projelerinde yeni konseptler yaratıyor

Nef, Sütlüce ve Kağıthane’de iki yeni Novu için çalışma başlattı. Novu markasını yurt inşaatlarına eklemek için başlatılan bu çalışmaların İstanbul, Anadolu yakasında potansiyeli yüksek alanlarda olacağı söylendi. Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, önümüzdeki dönemler adına başlatılacak olan projelerin Eskişehir, Yalova, Kocaeli ve Sakarya’da olacağını aktarmıştır. Yurt ve konut projeleri adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Timur, aynı zamanda “Nef City 82” markası altında araziler geliştiriyor. Daha sonra bu arazilerin satışa çıktığı görülürken, en fazla Ege ve İzmir çevresini kapsayan arazilerinin olduğunu söyleyen Timur, İstanbul’a yakın lokasyonlar ile ilgilendiklerini belirtmiştir. Ayrıca City 82 altında müşteriler satın almak istedikleri araziler üzerinde ister mobil isterse geleneksel olarak ev inşaatı yapılabilecektir.

Kalyon İnşaat öğrenci evi yapacak

Nevbahar Üsküdar projesiyle kendinden söz ettiren Kalyon İnşaat, sektördeki canlanmayı fırsat bilen bir diğer isimlerden birisi oldu. Yeni konut projesine başlayacakların söyleyen Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve GYODER’in yeni başkanı Mehmet Kalyoncu; yatırım yapmak için projelerinin açık olacağından bahsediyor. İlk projenin havalimanı yakınlarında olması beklenirken, konut, öğrenci evi ve sağlık tesisleri de Kalyon İnşaat altında hayat bulacak. Toplamda 70 bin metrekarelik arsa üzerinde gerçekleştirilecek olan projeler, 5-6 katlı binaların yeni adresi olarak belirlendi. Geliştirme aşamasında bulunan projelerin ilk satış hedefi 2021’i kapsıyor. Projeler adına 300 milyon avroluk bir yatırım planları olduğunu belirten Kalyoncu, “önümüzdeki 3 yılı bu projeler ile dolduracağız” dedi.

DAP Yapı hedeflerini daima büyütüyor

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, hükümet teşvikli düşük faiz kredi oranları karşısında, Merkez Bankası’nın atak göstermesinin yeni üreticiler ve yatırımcılar üzerinde teşvik oluşturduğunu ifade etti. Bu yıldan itibaren gelecek yıl 2021’e kadar yeni proje hedefleri olduğunu belirten Yılmaz, toplamda 4 projeye ev sahibi yapacaklarını belirtiyor. Ruhsat aşamasının başlatıldığı alanlar üzerinde 4 projeyi gerçekleştirecekleri ve toplamda 5 bin konut inşaatına adım atacakları günün en önemli haberi olarak aktarıldı. Ayrıca ilk yatırımın bin 200 bağımsız bölümden oluşan Çekmeköy üzerinde olduğu ve satışların yakın zamanda başlatıldığı bilgisi paylaşılmıştır.

Ege Yapı’nın ilk hedefinde otel projesi var

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, bu yıl içinde planladıkları ve henüz ruhsat aşamasında olan Çekmeköy ve Hasanköy’de çalışmaların yakın zamanda başlayacağı duyurulurken; Çekmeköy’de yatay mimari konseptine sahip konut inşaatları ve Hasanköy’de otel, konut ve ticari ünitelerin yer alacağı karma projeler hedefleri giderek yükseltiyor.

Algün İnşaat kesenin ağzını açtı

Algün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün, 1 milyar TL’lik yatırım bütçesi ayırdıkları 5 yeni projenin de Düzce’de olacağı bilgisini aktardı. Düzce üzerinde değer katma çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten Algün, 25 yıldır Alg-Conscturctions imzasıyla kalıcılığı devam ettirdiklerini söylüyor. Geçmiş yıllarda iki büyük deprem atlatan Düzce için yeni konut çalışmalarının başladığı ve bu konutların Algün Ailesi olarak köklü bir biçimde yürütüldüğünün altı çizildi.