Kategoriler
Ekonomi

Konutta kredi miktarı yüzde 90’a çıktı

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomik destek paketi, “Ekonomik İstikrar Kalkanı” ile ev sahibi olmak isteyenlere kolaylıklar tanındı.

Ekonomik İstikrar Kalkanı adı altında salgın hastalığa karşı küresel ekonomik çöküşte Türkiye’de tedbirler elden bırakmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıkladığı destek paketinde konutta kredilendirme miktarının yüzde 80’den yüzde 90’a çıkması olumlu geri dönüşlere sebep oldu.

Ahmet Erkutoğlu’ndan vatandaşa öneriler

Sektörün önemli temsilcileri ilk evini alarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşları uyararak, konut sahibi olmanın tam sırası olduğu bilgisini aktardılar. Önemli isimler arasında Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkan Yardımcısı Ahmet Erkutoğlu, fikirlerini beyan ederek 2020 yılının ilk iki ayı ocak ve şubatta konut satışlarında 100 bin üstü artış gözlemlendiğini söyledi.

Ahmet Erkutoğlu, özellikle peşinat sıkıntısı çekenlerin büyük fırsat yakaladığını aktararak, “500 bin liranın altındaki konutların satışında kredilerin yüzde 80’den yüzde 90’a çıkarılması alıcılar için büyük bir şanstır.  Bununla birlikte kararlaştırılan asgari peşinata getirilen yüzde 10 düşüşün iyi değerlendirilmesi gerekir” söylemlerinde bulundu.

İbrahim Babacan, Ekonomik İstikrar Kalkanı’nı destekledi

Bir diğer önemli isim olan Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, ülkede baş gösteren koronavirüs (covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında çıkarılan ekonomik destek paketinin pek çok sektördeki baskıyı azaltacağı yönünde iyi görüşleri oldu. Babacan, salgının ortaya çıkardığı piyasalardaki durgunluğu tekrar harekete geçirmek ve canlandırmak için Ekonomik İstikrar Kalkanı’nın öneminden bahsetti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (covid-19) salgınında Türkiye’nin iyi bir mücadele verdiğinin inancını taşıdığını da aktaran Babacan; yapmış olduğu açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan paketin küresel ekonomide de ülkeyi kalkındıracağı yönündeki savını savundu.

Babacan, asgari ücret ödemelerinin yüzde 10 altına düşmesi nedeniyle yeni yatırımcıların ve projelerin ortaya çıkabileceği bilgisini verdi.

Gökhan Taş, ikinci el ev satışlarının getirdiği canlılıktan söz etti

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, ilk defa ev sahibi olacaklar için fırsatın kapıda olduğunu hatırlatarak; kredilerde yüzde 90’a yükselişin olumlu bir gelişme olduğunu aktardı. Ev sahibi olma hayalini kuran vatandaşların harekete geçmesi yönünde tavsiyeler verdi.

Taş, “Banka kredilerinde 2020 yılının ocak ve şubat ayında yüzde 400’e yakının artış bu haberle birlikte daha fazla ivme kazanacaktır“ dedi. İkinci el ev satışlarının, birinci el ev satışlarına da yansıdığını ve piyasaya büyük bir hareketlilik kazandırdığını hatırlatmış; düşük faiz oranlarının altını çizerek, kredinin yüzde 90’a çekilmesi sektördeki iyileşmeyi hızlandırabileceğini sözlerine eklemiştir.