Kategoriler
Gündem

Koronavirüs vakaları örtbas mı ediliyor?

Silifke’de görevli Aile Hekimi Doktor Erdinç Şahin‘in ölüm raporuna “Bulaşıcı Hastalık – Doğal Ölüm” yazıldı. Doktor’un ölüm nedeni ise “Viral Pnömoni (zatürre)” olarak kayda geçirildi. Ancak meslektaşları, Doktor Şahin’in ölüm nedeninin koronavirüs olduğunu öne sürüyor.

Doktor Şahin, üç gündür tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Doktor Erdinç Şahin‘in PCR testinin negatif olduğunu ancak tomografi ve kliniğinin koronavirüs salgınına işaret ettiğini belirtti.

Vakalar doğru aktarılmıyor

Aile Hekimi’nin cenazesi otopsi gerekçesiyle İstanbul’a götürüldü. TTB Merkez Konseyi tarafından Şahin’in risk grubunda olmadığı; herhangi bir kalp ya da solunum sistemi hastalığı taşımadığı aktarıldı.

TTB, Sağlık Bakanlığının tanılama sürecinde doğru verileri aktarmadıklarını iddia etti.

Ölümler gizleniyor mu?

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, konuyu Meclis’e soru önergesi olarak taşıdı. Sözcü’den Ali Ekber Şen’in haberine göre; Gökçel tarafından Sağlık Bakanı’na yöneltilen soruda “Cenazenin otopsi için apar topar İstanbul’a sevk edilmesi iktidarın koronavirüs nedeniyle ölümleri örtbas ettiğine dair şüpheleri artırmıştır” diye konuştu.

Milletvekili Gökçel “Ölüm sebebinin koronavirüs olup olmadığını anlamak için mevtanın İstanbul’a gönderilmesi dışında bir yöntem yok muydu?” önergesini kaydetti.

Gökçel’in sunduğu soru önergeleri

Cenazenin İstanbul’a getirilmesinin sebebini soran CHP Milletvekili, Mersin’de da şehir ve üniversite hastanelerinin varlığına dikkat çekti. Gökçel, dün yayımlanan vaka verilerine Doktor Cengiz Gökçel‘in dâhil olup olmadığını sordu.

PCR test sonucu negatif çıkan ancak bulguları koronavirüs çıkan ve Kovid-19 tedavisi görüp de yaşamını yitiren hasta sayısını soran Milletvekili, “Bu kişiler günlük koronavirüs tablosuna dahil edilmişler midir?” sorusunu yönlendirdi.

Ayrıca PCR testi negatif ancak koronavirüs bulgusuna rastlanıp yoğun bakıma alınan hastaların bu tabloya dâhil olup olmadığını soran CHP’nin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Test sonucu negatif çıkmasına karşın Kovid-19 tedavisi gören kaç vatandaşımız vardır?” dedi.

Vröl Pnömoni nedeniyle kaç hasta var?

Mersin Milletvekili Gökçel, 10 Aralık 2019 tarihinden itibaren Vröl Pnömoni nedeniyle yaşamını yitiren hasta sayısının toplam kaç olduğunu sordu. Bu kişilerin kaçına PCR testi uygulandığını ve bunların kaçının test sonucunun pozitif çıktığını da sorusuna dâhil eden Gökçel, “Yıllar ve aylar ayrı ayrı belirtilmek üzere, son 10 yılda ocak-şubat-mart-nisan aylarında ‘Viral Pnömoni’ nedeniyle kaç kişi hayatını kaybetmiştir?” dedi.