Kategoriler
Gündem

Koronavirüsün tedavisinde önemli aşama… Dünyaya dağıtılacak

Çin’den diğer ülkelere bulaşan ve çok sayıda vatandaşın ölümüne yol açan virüsün çözümüne ilişkin önemli olduğu vurgulanan yeni bir çalışma gerçekleştirildi. Araştırma verileri, uluslararası topluluklara dağıtılacak.

Yeni tip koronavirüsü (2019-nVoC) İtalya’da izole edilebildi. Araştırmayı gerçekleştiren enstitünün direktörü Giuseppe Ippolito, bu gelişmenin virüsün açtığı hastalığın mekanizmasının anlaşılmasına ilişkin çalışmaları kolaylaştırıp tedavi yöntemlerinin belirlenmesini hızlandıracağını kaydetti. Ayrıca, diğer uzmanlar da bu gelişmenin hastalığın tedavisi için çok önemli bir aşama olduğunu ifade etti.

Çalışma, İtalya’ya ziyarete gelen Çinli bir çift üzerinde gerçekleştirildi. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’nin perşembe günü yaptığı açıklamaya göre; Roma’ya gelen Çinli iki turist, çarşamba günü Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsüne kaldırıldı. Enstitüde yapılan muayenede, turistlerin virüs testi pozitif çıktı. Böylece, yeni tip virüsün İtalya’ya da bulaştığı kayıtlara geçti.

Veriler dünyaya dağıtılacak

Araştırmanın gerçekleştiği kurumda basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısında konuşan Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Giuseppe Ippolito, verilerin uluslararası topluluğa sunulacağını duyurdu. Ippolito “Yeni teşhis testleri ve aşılar için alanlar açılıyor. İtalya bu araştırma için referans ortağı oldu.” dedi.

Sağlık Bakanı Sperenza, Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsünde düzenlenen basın toplantısında İtalya’daki ulusal sağlık sisteminin yüksek kalitede oluğunun altını çizerek bu çalışmaya kaydeden uzmanlara teşekkür etti. “Virüsü izole ettik. İtalya, Avrupa’da virüsü izole etmeyi başaran ilk ülke oldu. Bunun anlamı şu: Virüs üzerinde daha iyi çalışmaya ve de yayılmasının önüne geçmek için ne yapılması gerektiğini doğrulamaya yönelik birçok fırsat sunacak. Şimdi bu virüse yönelik tedavi daha kolay olacak.” ifadelerini kullanan Sperenza, “Bu konuda emeği geçen doktorlarımıza, hemşirelerimize ve tüm profesyonellere teşekkür ediyoruz. Bugün buradan önemli bir haber ve bir başlangıç noktası çıkıyor. Biz dünyada bir ilkiz ve bu bilgiyi, tüm bilim dünyasının kullanımına sunuyoruz. Bu önemli bir aşamadır.” diye konuştu.