Kategoriler
Ekonomi Gündem

Kredi kartı faiz oranları düştü: 1 Ekim’de başlayacak

Kredi kartı faiz oranları düşürüldü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politika kurulunun aldığı faiz indirimleri kararlarından sonra gelen indirim kararlarına bir yenisi daha eklendi.

Bankaların Konut, Taşıt ve İhtiyaç kredilerine gelen indirim haberlerinin ardından bir indirim de kredi kartındaki faiz oranlarına geldi. TCMB‘nin aldığı karar, Resmî Gazete’de yayımlandı. Yeni karar önümüzdeki aydan itibaren geçerli olacak.

Kredi kartı faiz oranları ne kadar düşürüldü?

Kredi kartında TL biriminden yapılan işlemler için en düşük faiz oranı yüzde 0,40 oranında, diğer para birimlerinde yapılan işlemler için yüzde 0,32 oranında indirime gidildi. Ayrıca, aylık gecikme faiz oranlarında TL cinsinden yapılan işlemler için yüzde 0,40 oranında, yabancı para biriminden yapılan işlemler için ise aylık gecikme faiz oranı yüzde 0,32 oranında azaltıldı.

Lira cinsinden yapılan işlemler için kredi kartı aylık en düşük faiz oranı yüzde 1,60 seviyesine indirilirken TL cinsindeki para birimleri için aylık gecikme faizi ise yüzde 2 seviyesine düşürüldü. Yabancı para birimlerinde yapılan işlemler için yüzde 1,28 seviyesine düşürülürken yabancı para birimleri işlemlerinde yapılan aylık gecikme faizi ise yüzde 1,68 seviyesine çekildi.

Kredi kartı faiz oranları düşürülürken bugün yayımlanan karar, ekim ayından itibaren geçerli olacak.

Faiz oranları ne kadardı?

TCMB tarafından kredi kartı işlemlerinde uygulanan faiz oranları düşürüldü. Alınan faizlerin oranlarında gidilen değişikliği içeren tebliğ Resmî Gazete’de bugün yayımlandı. TCMB, kredi kartındaki faiz oranlarını düşürürken lira cinsindeki para birimi ile yapılan kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık en düşük faiz oranı yüzde 2 seviyesinden yüzde 1,60 seviyesine çekildi.

Diğer para birimi ile yapılan kredi kartı işlemlerinde uygulanan aylık en düşük faiz oranı yüzde 1,60 seviyesinden yüzde 1,28 seviyesine düşürüldü. Aylık gecikme faizi oranları ise lira cinsindeki işlemler için yüzde 2,40 seviyesinden yüzde 2 seviyesine indirildi. Yabancı para cinsindeki işlemler için aylık kredi kartı borç gecikme faiz oranları ise yüzde 2 seviyesinden yüzde 1,68 seviyesine çekildi.

Tebliğde yer alan kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları hakkındaki karar, 1 Ekim’de uygulanmaya başlayacak.