Kategoriler
Ekonomi

Kriptolar küresel gelişmelerin etkisinde güne başladı

Bugünlerde dünya genelinde yaşanan küresel gelişmeler, kripto para piyasalarını da etkiliyor. Dün açıklanan ADP özel sektör istihdam verisinin etkisiyle bir miktar geri çekilen kriptolar, bugün yeni bir güne başladı. Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi. Bu yazıda, kriptoların güncel durumunu inceleyerek, teknik analizlerini sunacağız.

İşsizlik Rakamları Bekleniyor

ABD’den bugün açıklanacak olan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları rakamları, kripto para piyasaları için önemli bir gösterge olacak. Bu verinin, piyasalarda oluşan risk iştahını etkilemesi bekleniyor.

Dün ABD’den gelen ADP özel sektör istihdam verisi, beklentilerin altında açıklandı. 200 bin beklentisine karşın, sadece 145 bin açıklanan veri, işgücü piyasasında olumsuz bir görünüm çizdi. Bu durum, ABD’de resesyon endişelerini arttırdı ve yavaşlayan ekonomik aktivite ile bankacılık krizi sonrası FED’in mayıs ayında faiz artışı gerçekleştirmeyeceği beklentilerinde artışa sebep oldu.

Bu verinin etkisi, ABD hisse senedi piyasalarında risk iştahına baskı yarattı. Kripto para piyasalarında da geri çekilmeler mevcut. Bitcoin bu sabah saatlerinde 28.000 dolar seviyelerinde hareketlilik gösterirken, Ethereum 1.900 dolar seviyesinin altına sarkarak 1.880 dolar seviyelerinden alıcı buluyor. Altcoin’lerde de aynı negatif seyir mevcut.

İsviçre Hükümetine Ait Banka Bitcoin ve Ethereum Hizmeti Sunacak

Dün İsviçre Hükümetine ait bir bankanın 2,5 milyon müşterisine Bitcoin ve Ethereum al-sat ve depolama hizmeti sunacağı haberi geldi. Ayrıca MicroStrategy, 24 Mart-4 Nisan tarihleri arasında 29,3 milyon dolarlık Bitcoin satın aldığını açıkladı. Ancak bu olumlu haberler, kriptolar üzerinde bir etki yaratmadı ve ABD’den gelen veriler piyasa hareketliliğinde daha baskın oldu.

Kripto piyasasının toplam değeri ufak geri çekilmelerle 1,15 trilyon dolar seviyelerinin üzerinde hareketlilik gösterirken, Bitcoin’in dominasyonu %47, Ethereum dominasyonu ise artış göstererek %19,7 seviyelerinde yer alıyor. Bugün LINA, STPT ve ONT çift haneli kazançlarla Bitay’da en çok yükselen kripto para olarak öne çıkıyor.

Bitcoin teknik analizi

Bitcoin, güne kırmızı mumla başlayarak sabah saatlerinde 28.000$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor. Yükselen kanal içerisinde hareketlilik göstermeye devam eden Bitcoin, 28.775$ seviyelerine kadar bir yükseliş yaşasa da kanalın orta bandından ret almış gözüküyor.

27.850$ önemli bir destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyeye tutunamaması halinde 27.560$ ardından da kritik 26.760$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir.

Olası yukarı yönlü bir harekette ise 28.285$ seviyesinin kırılması ve üzerinde kalıcılık sağlaması önemli olacaktır. Ardından kanalın orta bandına denk gelen 28.930$ seviyelerine kadar yükselişi destekleyebilir ve güçlü bir direnç olarak karşılanabilir.

Shib teknik analizi

Shib, uzun süredir düşen trendde altında hareketlilik gösterirken 5 gün önce trendi kırarak üzerinde kalıcılık sağlamaya çalışıyor. Bu sabah saatlerinde ise 0.00001100$ seviyelerinde hareketlilik göstererek Shib için aşağı yönlü hareketliliğin devamında ilk olarak 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 0.00001097$ seviyesinin destek olarak çalışması beklenebilir. Bu seviyeye tutunamaması halinde ise hem 200 günlük hareketli ortalama olan hem de düşen majör trend çizgisi olan 0.00001060$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir.

Olası yukarı yönlü bir harekette ise birçok kez test ettiği fakat üzerinde kalıcılık sağlayamadığı 0.00001128$ üzerinde günlük kapanışlar yapması önemli olacaktır. Bu seviyenin kırılması ve kalıcılık sağlaması halinde 0.00001183$ ardından da 0.00001255$ seviyelerine kadar bir yükselişi destekleyebilir.

Diğer Ekonomi Haberleri haberleri için tıklayınız…