Kategoriler
Güncel Gündem

Küreselde kaybeden dolar, TL karşısında düşmüyor

 

Dolar, avro ve sterlin kapanışının üstünde. Lira karşısındaki Amerikan doları kapanışının yüzde 0,02 üstünde. Euro kuru, yüzde 0,49 yükselişte. İngiliz sterlini ise bir önceki kapanışının yüzde 0,24 yukarısında bulunuyor. ABD doları, 8 lira 2 kuruştan, euro kuru 8 lira 2 kuruştan, sterlin ise 8 lira 78 kuruştan işlem görüyor.

Analistler, yeni koronavirüs salgınına bağlı endişelerin, ABD ile Çin arasındaki gerginliklerin, ABD’den teşvik paketinin hâlâ çıkmamasının, AB’nin sunduğu yardım teşviki gibi nedenlerden dolayı EURUSD paritesinin yükseldiğini, dolar endeksinin ise değer kaybettiğini belirtti.

Dolar yorumları

Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, “Dolar, global bazda değer kaybetmesine rağmen Dolar/TL kuru uzunca bir süredir sıkıştığı 6.84-6.86 bandındaki hareketini devam ettiriyor.” dedi.

Alan Yatırım, avro kurunun küresel çapta yükselişe geçmesiyle birlikte EURTRY paritesinin de çıktığını kaydetti. Alan Yatırım, lira karşısındaki dolarda teknik açıdan orta vadeli düşüş trendinin bulunduğunu belirtirken Meksa Yatırım‘dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, kurdaki ilk desteğin 6 lira 81 kuruşta bulunduğunu kaydetti.

Kurdaki bu seviyenin düşüşü hâlinde sonraki destek konumlarının 6 lira 76 kuruş ile 6 lira 68 kuruşta bulunacağına yönelik öngörüyü söyleyen Stratejist Balcı, ilk dirençlerin 6 lira 87 kuruş ile 6 lira 90 kuruş seviyelerinde olduğunu kaydetti.

Bugünkü notunda, “Çıkışın devamı için 6.90 seviyesinin geçilmesi gerekecek.” diyen Stratejist Balcı, sonraki direncin ise 6 lira 94 kuruşta yer aldığını bildirerek “Yön tayini için 6.81-6.90 bandı izlenebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Avroda yükseliş trendi

Alan Yatırım, bugünkü piyasa notunda, lira karşısındaki euro kurunda teknik açıdan orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin sürdüğünü kaydetti.

Alan Yatırım, kurdaki kısa vadeli desteklerin 7 lira 96 kuruş ile 7 lira 94 kuruşta bulunduğunu; kısa vadeli dirençlerin ise 7 lira 99 kuruş ile 8 lira 1 kuruşta konumlandığını belirtti.

Kaynak: Taşınmaz Haber, Döviz.com

Ons altın tüm zamanların rekorunu kırdı (27 Temmuz 2020 Altın Fiyatları ve Yorumları)