Kategoriler
Proje Haberleri

Malatya ilinde planlanan yeni terminal binası için onay verildi

Malatya ili her geçen gün yeni projelerin merkezi haline gelmeye devam ediyor. AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık tarafından; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istekleri doğrultusunda Malatya’ya yakışan yeni bir havalimanı terminal binasının yapımına başlanacağı açıklandı.

Malatya için yeni projeler kapıda

Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın yapmış olduğu duyuruya göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istekleri doğrultusunda havalimanı projesi için harekete geçildiğini aktardı. Alan içerisine yeni bir terminal binasının yapılacağını bildiren Çalık, 9 bin 600 metrekare kapalı alana sahip olunduğunu, ancak artan yolcu sayısının bölgenin kapasitesini aştığını söyledi. Kent için yeni bir termal binanın yapımına başlanması gerektiğinin haberini verenler Cumhurbaşkanı’ndan onay aldı. İhtiyaçların karşılanabilmesi adına Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından hazırlanan terminal projesinin mevcut terminal binasına yakın olacak şekilde planlanacağı bildirilmiştir. Yapılacak yeni terminal binasının ise yaklaşık olarak 50 bin metrekare alan üzerinde yükselmesi bekleniyor.

Çalık: “Yapımı onaylandı”

Aktarılan bilgiler ışığında; Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmesi beklenen yeni havalimanı terminal projesinin 2020 yılı yatırım programlarına girmesi isteği Cumhurbaşkanı’na iletildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilen arzın sonunda havalimanı projesi için onay verilmiştir.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen projenin 2020 yılı yatırım programlarına dahil edildiği müjdesini verdi. ‘Malatya Havaalanı Yeni Terminal Binası’ için verilen onayla birlikte projenin yatırım programına dahil edilmesinin ardından Çelik, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Naci Ağbal’a ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin’e teşekkürlerini iletti.

Projede dikkat çekici detaylar

Önümüzdeki süreç için planlanan havalimanı terminal binasının toplam kapasitesi 2,5 milyon yolcuya denk düşecek. 2 bin 495 metrekare ısı ve güç merkezi binası, 112 metrekare apron bariyer binası ve kanopis, 87 metrekare ise havalimanı giriş nizamiye binası ve kanopisi projeyle birlikte öne çıkarılıyor. Ayrıca havalimanı iç bağlantı yolları, 500 araç kapasiteli otoparkı, artıma tesisi ve altyapısı ile Malatya için ‘hayırlı bir proje’ olarak yansıtılmıştır.

Gündem haberlerine göz atmak için tıklayınız.