Kategoriler
Ekonomi Gündem

Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı ne oldu?

50 veya 100 baz puan düşürülmesi veya sabit kalması beklentisi vardı. Faiz indirimi sonucu doların daha da yukarı çıkması beklentisi olduğundan daha çok faizin sabit kalacağı yönünde beklenti artmaktaydı. Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı ne oldu? 2022 yılı Ağustos ayında politika faizi düşürülmüştü. Yine düşürülecek mi diye gözler merkez bankası açıklamasında idi. Ve Merkez bankası faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı açıklandı

Merkez Bankası yüzde 13 olan politika faizini 12’ye indirmiştir. Böylece politika faizi yüz baz puanlık indirim yapmıştır. Piyasalar ise bu karara ne tepki verdi. Dolar bu açıklama sonrasında artış göstermeye başlamıştır. Gram altında ise düşüş devam etmektedir.

Diğer ülkelerde neler oldu?

Japonya merkez bankası faizleri değiştirmedi. Ancak hükümet Yen’e müdahale etmiştir. Japonya Merkez Bankası faizleri -%0,1’de sabit tutmuştur. Norveç Merkez Bankası, politika faizini 50 baz puan arttırmıştır. Böylece bu yükseliş sonucu olarak yeni faiz oranı yüzde 2.25 olmuştur. İsviçre Merkez Bankası politika faizini eksi yüzde 0.25’ten yüzde 0.50’ye çekmiştir. İngiltere ise Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan arttırarak yüzde 2.25’e yükseltmiştir.

Diğer Ekonomi Haberleri haberleri için tıklayınız…