Kategoriler
Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanıyor

Türkiye’de tüm piyasalar bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararının ne olacağını merakla bekliyor. Bilindiği gibi Merkez Bankası başkanı faizlerin düşürülmemesi nedeniyle görevden alınmış, yerine Murat Uysal getirilmişti. Beklentiler faizlerin düşürüleceği yönünde. Ancak hangi oranda düşürülecek ve ne zaman açıklanacak bu merak konusu. Faizler düşer ise dövizin durumu ne olacak? Döviz hangi yönde tepki verecek, Bunların hepsi faiz kararının açıklanmasına bağlı olarak vatandaş tarafından merak ediliyor.

Faiz oranlarının ne kadar düşürüleceği şimdiden belli değil ama ne zaman açıklanacağı belli oldu. Merkez Bankası faiz kararı için açıklamalar yakından takip ediliyor. Para Politikası Kurulu, her yıl belirlediği tarihlerde söz konusu olan faiz kararını açıklamak için toplanıyor. Toplantı ile aynı gün içerisinde yapılan duyurular kapsamında bahsi geçen toplantılarda alınan faiz oranlarına ilişkin kararlar, gerekçeleri ile birlikte açıklanıyor. Son toplantı ise 12 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilmişti. 2019 yılı Temmuz ayı görüşmelerine sıra gelmişken gözler yapılacak açıklamaya çevrildi.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanıyor?

Merkez Bankası faiz kararı açıklanacağı tarih belli oldu. Faiz kararı 25 Temmuz 2019 tarihinde yapılan toplantının ardından açıklanacak.

Yapılan son toplantıda 12 Haziran 2019 günü politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 24 düzeyinde sabit tutulmasına karar verilmişti.