Kategoriler
Ekonomi Gündem

Mersin Büyükşehir Belediyesi kiraları erteliyor!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda, nihayet yurttaşlar için sevindirici haber çıktı. Nisan, mayıs, haziran ayları içerisinde su faturalarına uygulanan gecikme zammı ve faiz uygulamasında 3 eşit taksit kararı alınırken, kira ertelemeleri 3 ay süre için kabul edildi.

Kiraların ertelenmesi 3 ay süreyle kabul gördü

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından teklife sunulan kira ertelemeleri, olağanüstü hâl toplantısında 3 ay süreyle kabul gördü. Meclis üyelerinin oy birliğince kabul edilen karar, sadece Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan mülkiyetleri kapsıyor. Ayrıca Belediye mülkiyetinde bulunduğu gibi tasarrufunda da bulunan taşınmazların satışı, ecrimisil ve kiralamadan gelen bedeller veya tutarlar, 3 ay sürelik ertelemeye sokulacak.

Asıl sevindirici haber ise; yeni tip koronavirüs (covid-19) kapsamında Mersin genelinde arttırılan tedbirlere uyum sağlayan, işlerini durdurmak zorunda kalan kesime geldi. İş yeri sahibi faaliyette bulunmadığı dönem içerisinde kira ödemelerini yapmak zorunda kalmayacak. Oluşturulan karar sonucunda, 19 Mart 2020 tarihinden itibaren gecikme zammı ve faiz uygulaması için, ayrıca 3 ay süreyle erteleme kararı alındı.

Su faturalarına uygulanan zam geciktirilecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin olağanüstü hâl toplantısında konuştuğu bir diğer konu su faturaları oldu. Yeni tip koronavirüs (covid-19) ile maddi durumu kötüleşen, işleri duraksayan yurttaşların yanında yer almaya karar veren Belediye meclis toplantısında sevindirici gelişmeler yaşandı.

Toplantı esnasında verilen karar olumlu neticeye ulaşırken, nisan, mayıs, haziran aylarına ait su faturalarında yapılacak gecikme zammı ve faiz uygulamalarına 3 eşit taksit fırsatı getirildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan taşınmazların satışı, ecrimisil ve kiralamalarında alınan bedeller, 19 Mart 2020 tarihini kapsayan gecikme zammı ve faiz uygulamasında 3 ay süreyle ertelemeye gidiyor.

Mersin Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (MESKİ) tarafından 3 aylık ödeme sürecinin ertelenmesi isteği; Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında, oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda oy birliği sağlanırken, fatura zammı ve faiz uygulaması için ertelemeye gidildi.

Mağduriyet yaşayan toplu taşıma sahipleri unutulmadı

Olağanüstü toplantının bir diğer konusu, süreç kapsamında işleri duraksayan toplu taşıma sahipleri oldu. 2 aylık eve kapanma sonrasında gider kazançlarını sağlayamayan toplu taşıma sahipleri mağduriyet yaşarken; ruhsat izin ve hat kiralama borçlarının tahsili için 3 aylık erteleme yapıldı. Sadece belirlenen dönemi kapsayan ertelemeler, süre sonunda aylık eşit taksitler halinde gereken bedeli tahsil edecek. Alınan bedel karşısında ise gecikme zammı ve faiz uygulaması yapılmayacaktır.