Kategoriler
Gündem Teknoloji

Metaverse üzerinden arsa alınır mı?

Metaverse sözcüğü son zamanlarda sıklıkla gündem olmaya devam etmektedir. Fani dünyanın sanal dünyayla bir araya gelmesi olarak bilinen Metaverse, Facebook gibi birçok büyük teknoloji firmasının da ilgi odağı oldu. Firmaların yatırım yaptığı sanal ortamda, arsa satın almak isteyen markalar ve vatandaşlar da arayışı sürdürmektedir. Peki Metaverse nedir? Bu ortamda nasıl satın alınır? İşte arsa alma tekniği ve detaylar!

Metaverse nedir?

İnternetin geleceği ve gelişmiş şekli olarak da tanımlayabileceğimiz metaverse yatırım yapmak isteyen firmaların göz bebeğidir. İlk kez Neal Stephenson’un 1992 bilimkurgu romanı Snow Crash’te (Kar Çöküşü) tanımlanmasından 30 sene sonra metaverse, şekillenmektedir. Facebook, 2021 Ekim sonunda Meta olarak isim değişikliği yapmıştı ve bu modayı çok daha geniş bir kitlenin dikkatine sunmuştu.

Aynı zamanda aniden perakende devleri, gelecekteki iletişim ve satış stratejilerinde “metaverse”den nasıl faydalanabileceklerini araştırmaya başladılar. Şirketler metaverse’nin iş aşamaları üzerindeki etkisini araştırmaya ve bu hususta bazı uygulamaları yavaş yavaş test etmeye başladı.

Ne zaman tam olarak metaverse’e geçeceğimiz merak edilmektedir. New York Times’ta, Temmuz 2021’de yayınlanan bir makalede konuyla alakalı şu tespitler yapılmıştı: “Kripto paralarla ilgilenenler, metaverse’ü inşa ettiklerini söylemektedir. Oyuncular zaten çoktan içinde yaşadıklarını belirtmektedir. 2021’de metaverse’e yapılan 10.4 milyar dolar yatırımın %72’si oyun şirketlerine gitti. Sanat dünyası ise metaverse’den para kazanmaya başladığını düşünmektedir.”

Bu nedenle çok az dahi olsa biraz kripto paranız varsa veya bir NFT eseriniz varsa artık metaversal tecrübenin bir parçasısınız denilebilir. Yine dijital bir kullanıcı kullanarak bir iş toplantısına ya da bir partiye katıldıysanız, metaverse’e adım atıyorsunuz demektir.

Metaverse üzerinden arsa nasıl alınır?

Metraverse’de şu platformlar üzerinden arsa satın alabilirsiniz;

  • OVR
  • Sandbox
  • Axie Infinity
  • Blocktopıa
  • Genesis City
  • nextearth. io
  • Dvision Network
  • myneighboralice
  • Lunacia
  • Decentraland
  • MatrixWorld Land Sale

Bu platformlardan bir tanesiyle Metaverse’de sanal arsa satın alabilirsiniz. Ayrıca arsa satın alabilmeniz için Metaverse coinlerine gerek duyacaksınız.

Metaverse’de Arsa Fiyatları Ne Kadar?

Türkiye’de yaklaşık 20 binden fazla parsel sanal platformda satılmaktadır. İstanbul 11 binden fazla alanın satılmasıyla en çok tercih edilen şehir konumunda bulunmaktadır. Fiyatlar ise merak konusu oldu. İstiklal Caddesi ara sokaklarındaki alanlar 12 OVR (yani yaklaşık 400 TL) ‘ye satışa sunulmuştur.

Diğer teknoloji haberleri için tıklayınız…